Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roma "San Vitale": Prima sfântă Împărtășanie în comunitatea romano-catolicilor români

În biserica "San Vitale" din Roma, unde se adună comunitatea romano-catolicilor români din Roma, opt copii au primit prima sfântă Împărtășanie, duminică, 4 iunie 2017.

După un an de intensă pregătire și de așteptare, cei opt copii din comunitatea "San Vitale" l-au primit pentru prima dată pe Isus în inima lor, sub chipul pâinii și al vinului. Copiii, însoțiți de cei dragi, vizibil emoționați, deja cu o oră înainte au venit pentru ultimele pregătiri ale celebrării, pentru Spovadă și ultima repetiție a cântecelor și a celebrării.

Pe drumul lor de pregătire pentru acest moment de sărbătoare au fost însoțiți de pr. paroh Isidor Iacovici, pr. Iulian Robu, colaboratorul părintelui Isidor în pastorația românilor, și de sr. Rodica Rafaela Balan, din Congregația "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot".

Copiii au fost însoțiți la această sărbătoare a lor de un număr mare de credincioși, rude și prieteni, dând sărbătorii o notă de festivitate și bucurie. Prin participarea lor prin cânt și rugăciune au făcut ca această zi să fie și mai frumoasă.

Fiind solemnitatea Rusaliilor, la predică, pr. Isidor Iacovici a vorbit despre importanța coborârii Duhului Sfânt și în zilele noastre. Amintind despre coborârea Duhului Sfânt asupra sfintei Fecioare și a apostolilor, care a îndepărtat frica și i-a întărit să predice evanghelia în toată lumea, pr. Isidor a insistat asupra faptului că această sărbătoare nu este doar o amintire, dar chiar o retrăire a acestui moment. De aceea, i-a îndemnat pe toți cei prezenți, în special pe copiii de la prima sfântă Împărtășanie, să fie conștienți de darurile Duhului Sfânt.

În continuare, părintele paroh a vorbit despre importanța sfintei Împărtășanii. Prin câteva exemple concrete i-a făcut pe toți cei prezenți să înțeleagă rolul Împărtășaniei în viața omului, insistând ca sfânta împărtășanie să nu fie primită doar în această zi, dar cât mai des. Totodată, copiii au fost îndemnați să nu uite ziua în care l-au primit prima dată pe Isus în sufletul lor.

La sfârșitul Liturghiei un copil a mulțumit tuturor celor care i-au însoțit pe acest drum, rugându-l pe Isus, pâinea vieții, să-i răsplătească pe toți cu belșug de haruri, iar pe ei să-i păstreze cu inimile curate pentru a-l putea primi cât mai des în sfânta Împărtășanie.

Sr. Rodica Rafaela Balan, SCMP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 iunie: Roma "San Vitale": Prima sfântă Împărtășanie în comunitatea romano-catolicilor români


 

lecturi: 35.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat