Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: GREF 2017 în Parohia "Sfânta Cruce"

În perioada 19-30 iunie 2017, copiii de toate vârstele s-au adunat în curtea Parohiei "Sfânta Cruce" din Bacău, pentru a se bucura încheierea anului școlar și pentru a se distra prin multe jocuri, bansuri și alte momente frumoase. Tema acestor două săptămâni a fost "Amintiri din copilărie", piesă care a fost jucată în cinci scenete de către animatori. Copiii s-au identificat cu personajele, bucurându-se de spontaneitatea replicilor, fiind și ei îndemnați la lectura operei celebre.

Încă din primele zile, copiii au fost întâmpinați de energia pozitivă atât a animatorilor cât și a preoților din comunitate. După împărțirea pe grupe, vechile prietenii s-au regăsit, dar s-au format și unele noi. Pe toată durata activităților desfășurate în timpul zilei, copiii nu au simțit deloc prezența monotoniei, mereu fiind implicați în jocuri distractive. Cunoscând regulile jocurilor, grupele s-au provocat între ele, astfel entuziasmul a devenit și mai mare prin obținerea mai multor puncte. Această energie pozitivă a trebuit să fie alimentată și prin mici merinde, care au oferit copiilor și mai multă voie-bună.

În timpul programului de seară, pe lângă jocuri, copiii și-au reamintit că trebuie să-i mulțumească lui Isus pentru tot ce ne-a oferit. Această mulțumire s-a manifestat prin participarea la sfântul Rozariu, precum și la sfânta Liturghie, animată în fiecare seară de către fiecare grupă, îndrumați de animatori. Glasurile suave ale copiilor au armonizat momentele sfintei Liturghii prin bucuria și inocența emanată.

Pentru a marca sfârșitul acestor zile încântătoare, copiii au pregătit un moment artistic, coordonați de animatori. Momentele au fost diverse, de la dansuri moderne până la scenete haioase. Fiecare s-a bucurat de atmosfera plăcută, seara încheindu-se cu multe aplauze, poze, îmbrățișări, chiar și lacrimi. Un rol important în reușita desfășurării coerente a activităților l-au avut și părinții, care au avut încredere în echipa noastră, declarându-se foarte mulțumiți.

Mulțumim pentru sprijinul acordat din partea tuturor celor implicați, dar mai ales lui Dumnezeu, pentru că ne-a binecuvântat, ferindu-ne de incidente neplăcute și a făcut ca aceste clipe să fie de neuitat.

Cristina Comorașu

* * *

Mai multe fotografii de la acest eveniment au fost publicate pe site-ul www.sfantacrucebacau.ro al Parohiei "Sfânta Cruce" din Bacău.


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat