Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Campus "Vara Împreună" în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"

Copii din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași au participat în perioada 19-23 iunie 2017, la campusul "Vara împreună" organizat de preotul Andrei Eugen, în colaborare cu mai mulți tineri din comunitate și cu Surorile Maria Bambina. Motoul acestui campus a fost: "Îndrăznește să crezi în visele tale!"

Am pornit la drum cu un număr de 130 de copii, de la 4 până la 14 ani. Am "pornit" luni, 19 iunie, într-o dimineață senină, asemenea tuturor dimineților care au urmat. Programul nostru din prima săptămână s-a desfășurat între orele 09:00-13:30.

Cei 130 de copii au fost grupați în patru grupe. Astfel au fost: echipa albastră (norișorii), echipa albă (mumiile), echipa vernil (algele), echipa verde (rechinii din Bahlui).

S-au legat multe prietenii în această perioadă, dar una dintre cele mai importante prietenii legate încă din prima zi a fost cu personajul principal: Pescărușul Jonathan. În jurul faptelor sale s-au concentrat discuțiile de la cateheză.

Marți, 20 iunie și joi, 22 iunie, programul campusului a inclus și o ieșire la pădurea de pe Cetățuia, fapt care i-a bucurat foarte mult pe copii.

Duminică, 25 iunie, copiii împreună cu animatorii după Liturghia care a avut loc la ora 9.00 au pregătit un spectacol pentru întreaga comunitate. A fost reușit, amuzant, antrenat.

A doua săptămână a continuat la Luncani, în perioada 26-30 iunie 2017. Tema a fost: "Secretul adevăratei fericiri!"

În drum spre destinație, am fost în vizită la Surorile Clarise unde copiii au aflat răspunsuri la curiozitățile pe care le aveau în legătură cu viața acestora. Liturghia din ziua respectivă a fost celebrată la Biserica Sfânta Cruce din Bacău, iar prima zi s-a încheiat cu filmul "Scrisori către Dumnezeu".

În această a doua săptămână au luat parte la activități doar copiii cu vârsta cuprinsă între 8-14 ani, numărul lor a fost de 60. Programul acestei săptămâni s-a desfășurat între orele 08:00-21:30. Echipele din această săptămână s-au numit: emoji, africanii și cipi cipicao. Copiii au luat parte la activități precum: Sfânta Liturghie, traseu în pădure, bansuri, scenetă, cateheză, jocuri, Calea Crucii în aer liber, filmul "Steluțe pe pământ", Rozariul în aer liber etc. Săptămâna s-a încheiat cu cântece de voie bună și concurs "Copiii au talent".

"Lucrurile pe care trebuie să le învățăm înainte să le facem, le învățăm făcându-le." (Aristotel)

În cadrul campusului și al activităților de la "Vara împreună", copiii au fost invitați să învețe, nu după formule, pe de rost, ca la școală, ci direct din ceea ce văd, simt trăiesc, experimentează.

Scenetele de teatru, catehezele, jocurile, cântecele, bansurile etc. sunt modalități prin care le-am arătat copiilor diferite stări și situații în care cineva se poate afla. Acestea îi ajută pe copii să descopere valori, atitudini și comportamente pozitive pe care le pot urma.

Le mulțumim încă o dată tuturor. Nu am fi reușit fără ajutorul bunului Dumnezeu, a părintele paroh, a binefăcătorilor și a părinților. Pe această cale, le urăm copiilor vacanță frumoasă în continuare!

Roxana Rediu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19-30 iunie: Iași: Campus "Vara Împreună" în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus"


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat