Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

25 de ani Kolping Moldova - itinerar jubiliar

"Cine se dovedește curajos, încurajează!" (Fer. Adolph Kolping)

În acest an, Asociația diecezană Kolping Moldova se înscrie și ea în marea "simfonie" a asociațiilor și a organizațiilor religioase din Dieceza de Iași care își marchează cei 25 de ani de activitate.

Acest an jubiliar își are punctul culminant la sărbătoarea de comemorare a fericitului Adolph Kolping, din ziua de 27 octombrie 2017, la Oituz unde sunt așteptate toate familiile Kolping din Moldova.

Itinerarul jubiliar pe care îl vor parcurge familiile Kolping din Moldova este format din patru pași.

Primul pas al acestui itinerar este A vedea realitatea asociației și realitățile înconjurătoare, după acești 25 de ani. Primul pas se va desfășura pe tot cuprinsul lunii iulie, în Familia Kolping Bârlad. Aici va fi prezentat pentru prima oară și mult așteptatul și folositorul Profil Kolping România care va fi votat și asumat în cadrul Adunării Generale din septembrie de la Oradea. (https://issuu.com/kolping_ro/docs/profil_ro_07_iunie)

Al doilea pas al acestui itinerar este A judeca acțiunile și inițiativele asociației din acești 25 de ani. Acest pas se va desfășura pe tot cuprinsul lunii august, în Familia Kolping Ploscuțeni. Aici va fi organizată și Adunarea Generală Kolping în zilele de 5 și 6 august 2017.

Al treilea pas al acestui itinerar este A acționa în conformitate cu viziunea și misiunea Profilului Kolping și cu învățătura evanghelică. Acest pas se va desfășura pe tot cuprinsul lunii septembrie, în Familia Kolping Izvoare - Bacău. Acțiunea va culmina cu vizita unei delegații din Moldova la Münster în perioada 21-25 septembrie 2017 pentru Ziua Kolping în Dieceza de Munster. Această acțiune vine în completarea parteneriatului încheiat între Asociația Kolping din Dieceza de Iași și Dieceza de Münster.

Al patrulea pas și ultimul al acestui Itinerar Jubiliar este A jubila pentru cei 25 de ani de activitate în Dieceza de Iași, pentru un viitor cât mai rodnic al acestei asociații, și pentru o colaborarea cât mai strânsă cu celelalte asociații caritative cu parohiile și păstorii lor. Acest pas se va desfășura pe tot cuprinsul lunii octombrie, în Familia Kolping Oituz. Aici se va organiza și punctul culminant al itinerarului la sărbătoarea de comemorare a fericitului Adolph Kolping, din ziua de 27 octombrie 2017. Această zi va deschide sărbătoarea de la Oituz ce se va desfășura între 27 și 29 octombrie 2017, unde sunt așteptate toate familiile Kolping din Moldova și parohiile simpatizante.

În toți acești pași ai Itinerarului Jubiliar vor fi prezente în familiile Kolping și simbolurile specifice Asociației Kolping: steagul cu însemnele jubiliare, icoana fericitului Adolph Kolping, lumânarea jubiliară și un text explicativ cu însemnătatea acestui an de sărbătoare, simboluri care vor fi așezate într-un loc vizibil în bisericile parohiale unde există asociații Kolping.

La drum! Fii Kolping!

Pr. Ștefan Ciubotaru
Praeses Kolping Moldova

* * *

www.kolping.ro

www.kolpingmoldova.ro


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat