Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Galați: Administrarea sacramentului Mirului

Duminică, 25 iunie 2017, în Parohia Romano-Catolică "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul" din Galați a avut loc administrarea sacramentului Mirului de către Excelența sa Aurel Percă, episcop auxiliar al Diecezei de Iași. În această zi de sărbătoare, 35 de candidați au primit sacramentul sfântului Mir. Astfel, ei au reconfirmat personal alegerea pe care părinții lor au luat-o pentru ei la Botez.

Comunitatea parohială a fost onorată și de prezența domnului Ionuț Pucheanu, primarul orașului Galați. Acesta, împreună cu candidații și credincioșii, l-au întâmpinat pe înaltul prelat al diecezei cu cântece, flori, pâine și sare. După o scurtă rugăciune și un moment de salut, PS Aurel Percă împreună cu domnul primar și preoții invitați s-au îndreptat spre casa parohială, de unde au pornit în procesiune spre biserică prin tunelul de flori al tinerilor candidați care intonau atât de frumos: "Iată-ne, iată-ne venim toți la tine, / iată-ne, iată-ne vrem s-ascultăm din iubire".

Sfânta Liturghie a fost însuflețită de cântările tinerilor pătrunși de emoția momentului pe care îl trăiau, de corul comunității "Schola Cantorum Franciscana", precum și de toți creștinii prezenți.

După ce au parcurs o pregătire temeinică, candidații au cerut din toată inima să primească sfântul Mir, pentru ca să se poate bucura din plin de puterea și darurile Duhului Sfânt.

Predica înălțătoare a păstorului diecezei PS Aurel Percă, adresată tinerilor, a fost urmată de administrarea sfântului Mir de către Preasfinția Sa, prin impunerea mâinilor și ungerea pe frunte cu ulei sfințit (crisma), însoțită de cuvintele: "Primește pecetea darului Duhului Sfânt!", moment în care tinerii candidați și-au exprimat voința proprie și angajamentul de a-l iubi pe Dumnezeu și pe semenii lor.

Această sărbătoare i-a umplut de entuziasm și i-a însuflețit pe tinerii creștini uniți cu Cristos, pe părinții, nașii, prietenii și pe toți frații lor în credință.

Duhul Sfânt este cel care le va indica drumul, calea ce trebuie urmată, modalitatea corectă de a acționa în viață, și tot el este cel care va avea grijă să îndepărteze tot răul de la ei.

Din partea Provinciei Franciscane Conventuale din România au fost prezenți părintele Sorin Giurgi, vicar provincial, și părintele Virgil Blaj, secretar provincial.

Romana Drașoveanu


 

lecturi: 43.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat