Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Rădăuți: Bucuria celor 32 de candidați la Mir

Sâmbătă, 24 iunie 2017, în Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Rădăuți a avut loc administrarea sacramentului Mirului la 32 de candidați, de către păstorul Diecezei de Iași, Excelența sa Petru Gherghel.

Sărbătoarea a început în fața bisericii, unde candidații, frumos aliniați, preoții, cât și credincioșii prezenți l-au întâmpinat pe Preasfințitul cu pâine și sare. După momentele de salut, preoții și candidații s-au îndreptat spre casa parohială, de unde, apoi, în procesiune, au intrat în biserică pentru a participa la sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul a adresat câteva întrebări candidaților, care, deși unii foarte emoționați, au demonstrat că sunt creștini vrednici de primirea celor șapte daruri prețioase ale Duhului Sfânt. Episcopul i-a îndemnat pe participanți să devină vestitori ai Evangheliei, astfel sămânța darurilor primite prin pecetea Duhului Sfânt să rodească în viețile lor. Să fie asemenea luminii unei lumânări care luminează în întuneric și care nu se termină niciodată, oricât ar împărți-o cu cei din jur. Excelența sa a făcut un mic experiment înclinând o lumânare. Prin aceasta arătându-le faptul că ea, lumina, este mereu îndreptată în sus, indiferent de poziția lumânării. Concluzionând, episcopul a spus:

"Pentru că lumina ne este dată de sus. Așa și noi, avându-l pe Duhul Sfânt în inimile noastre, luminăm asemenea lumânării, iar lumina noastră este îndreptată spre Dumnezeu".

Atmosfera, de sărbătoare liniștită și plăcută, din biserică a fost întreținută de cântecele intonate cu mult entuziasm și evlavie de către candidați. La finalul sfintei Liturghii, în curtea bisericii, în mod simbolic au fost eliberați șapte porumbei albi.

Această sărbătoare a reprezentat un pas important în drumul de credință al fiecăruia și va rămâne în amintirea tuturor celor prezenți.

"Aceasta sărbătoare a adus în inimile noastre, ale tuturor, o flacără vie a credenței. Duhul Sfânt ne-a umplut inimile cu darurile sale și ne-a aprins focul iubirii. S-a coborât în mijlocul nostru pentru a ne aduce mângâierea divină și puterea de care avem nevoie ca să pășim cu vrednicie în viață. Celebrarea sfântului Mir a adus un sentiment deosebit, o împlinire adâncă în sufletele noastre tinere. Acest sacrament ne-a adus binecuvântarea prin care vom putea mărturisi cu profunzime credința creștină" (Elisabeth).

Ioan Șmid

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24 iunie: Rădăuți: Bucuria celor 32 de candidați la Mir


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat