Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Trecere la ramura liderilor

Ziua de 14 mai 2017 a început cu multe emoții pentru noi, șapte cercetași din Centrul Local "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești, care, dis-de-dimineață ne-am întâlnit pentru a face un pas important în drumul parcurs până acum, un drum pe care am pășit cu frică și neîncredere la început, dar apoi, trăind la fiecare pas emoții, aventuri și adunând mii de amintiri. Este vorba de cercetășie, care, pentru majoritatea dintre cei șapte, a început la ramura cea mai mică de vârstă, la lupișori, când, copii fiind, am putut beneficia de educație pentru viață, învățând în toți anii care au trecut ce înseamnă implicarea, curajul de a crede, de a visa și de a acționa pentru o lume mai bună.

Și iată că acum, după ce am parcurs toate ramurile de vârstă devenind ajutori de lideri și lucrând în ultimii ani cu copiii, organizând duminică de duminică activități și bucurându-ne de fiecare moment în cercetășie, a sosit timpul pentru trecerea la ramura liderilor, ultima și cea mai frumoasă ramură pe care o mai putem parcurge.

După aproape o săptămână de pregătire, în care am meditat la rolul nostru și în care ne-am amintit fiecare etapă a drumului nostru, dificultățile întâmpinate precum și bucuriile, duminică, 14 mai, în timp ce soarele răsărea, noi ne-am reînnoit promisiunea de cercetaș, în biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești, alături de părintele vicar Pavel Mărtinaș, rostind-o cu aceleași emoții pe care le-am avut și atunci când am intrat în această mare și frumoasă familie: "Promit, cu ajutorul lui Dumnezeu, pe cuvânt de onoare, să fac tot ce îmi stă în putință pentru a-mi respecta datoria față de Dumnezeu și țară, a-i ajuta pe alții în orice situație, a observa Legea Scout".

Apoi, punctul următor al ceremoniei a fost înmânarea nodurilor de lider de către cei mai mari, primind odată cu acest nod misiunea de a continua ceea ce am început, de a nu renunța niciodată, de a rămâne responsabili și "gata oricând" pentru a lăsa lumea un pic mai bună decât am găsit-o, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Putem spune că pentru noi, cei șapte cercetași care am devenit lideri, drumul greu și anevoios abia acum începe, dar știm că va fi un drum plin de noi aventuri, noi provocări, noi povești și amintiri care vor fi mai târziu împărtășite. Și știm că așa cum spunea fondatorul nostru Beden Powell, "singur poți visa, în doi putem vorbi, împreună putem acționa".

Andreea Mîrț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 mai: Pildești: Trecere la ramura liderilor


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat