Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: O piatră pentru un viitor fericit

Sâmbătă, 13 mai 2017, la sediul Oficiului pentru Pastorația Familiei, de la Episcopie, a avut loc cursul pentru logodnici pentru Decanatul de Iași. Au fost prezente șase perechi de tineri din diverse parohii.

Cursul a început la ora 9.00, cu prelegerea părintelui Felician Tiba, care ne-a motivat nu doar cu privire la necesitatea de a intra pregătiți în viața de familie, dar care ne-a convins și cu privire la oportunitatea unui astfel de curs pentru tinerii care urmează să se căsătorească.

Recunosc că am venit la curs cu o oarecare intenție critică. Ce ar fi putut să ni se spună mai mult decât știam!?! Trecusem și prin cele câteva întâlniri pe care le-am făcut în parohia din care provenim, auzisem atâtea și de la prieteni deja căsătoriți, în consecință, încă un astfel de curs, nu știu ce ar fi putut să mai aducă nou.

Noutatea însă avea să se manifeste încă de la deschidere. Am întâlnit acolo un prieten, o echipă de oameni care ne-au arătat că noi chiar contăm în ecuația Bisericii și care nu doar că ne-a oferit o sticlă cu apă pentru care nu ne-a cerut nimic, ceea ce ni s-a părut atipic pentru societatea de astăzi, dar am și fost tratați cu respect, fără să fim judecați pentru anumite alegeri pe care poate le făcusem deja.

Nu vom uita niciodată că suntem darul lui Dumnezeu unul pentru celălalt, că a primi un dar înseamnă a-l prețui, că prin căsătorie nu devenim "proprietate" unul pentru celălalt, ci un "partener" de drum, un sprijin, și la bine, și la greu, până când unul se va întoarce în Casa Tatălui.

La rândul ei, doamna Eugenia nu a contenit să vorbească despre frumusețea vieții de familie, chiar dacă frumusețe înseamnă și greutate. De fapt nu se ajunge la frumos decât prin greu, este lecția pe care sâmbătă, la cursul pentru logodnici, am înțeles-o așa cum nu am înțeles-o niciodată până atunci.

Înainte de prânz, doamna Maria Gherghel, prin măiestria ei de soție, mamă și profesoară, ne captat atenția și curiozitatea cu privire la tot ceea ce înseamnă lumea deosebit de frumoasă a actului conjugal și a planificării familiale a nașterilor.

Cursul s-a încheiat cu vizionarea unui film educativ, care nu a făcut altceva decât să exemplifice cele spuse, să ne pună și mai mult să reflectăm la pasul pe care urmează să-l facem, așa încât să fie unul matur și conștient.

Mulțumim Episcopiei de Iași pentru o astfel de oportunitate și chiar dacă înseamnă aproape o zi întreagă, pe lângă formarea religioasă pe care o oferă preoții în parohie, formarea umană de la cursul pentru logodnici este o piatră în plus pusă la zidirea viitoarei vieți de familie și trebuie să devină o necesitate pentru toți tinerii.

Claudia și Adrian

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 mai: Iași: O piatră pentru un viitor fericit


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat