Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Concursuri interjudețene pentru elevi

Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli a organizat sâmbătă, 13 mai 2017, la Școala Gimnazială "Ion Creangă" din Bacău, patru competiții la disciplina Religie. Au participat aproximativ 150 de elevi din județele de pe teritoriul Diecezei de Iași.

Concursurile desfășurate au fost:

  • Concursul interdisciplinar de eseuri și creație literar-religioasă, etapa interjudețeană, pentru clasele IX-XII, intitulat "Episcop martir Anton Durcovici";

  • Olimpiada de Religie, etapa interjudețeană pentru clasele V-VI;

  • Concursul internațional de Desene "Să trecem pragul speranței", etapa interjudețeană;

  • Concursul județean de creație: "Lumină din Lumină".

Ocrotiți și inspirați de Regina sfântului Rozariu de la Fatima, încurajați de părintele Petru-Sebastian Tamaș, inspector școlar diecezan, și de părintele Adam Lucian, inspector școlar pentru zona Bacău, cu primirea călduroasă a doamnei Florentina Vieru, directorul unității școlare, după un moment de rugăciune elevii s-au îndreptat cu încredere spre sălile de concurs.

Ei și-au pus în valoare capacitățile, înclinațiile și cunoștințele acumulate la orele de religie și în viața de credință trăită în familie și la biserică. Chipurile concurenților, senine, luminoase, încrezătoare, amintesc de micii ciobănași de la Fatima. Aplecați asupra foilor de scris au navigat în sfera învățăturilor de credință, însoțiți de Mama cerească, pentru că ea este totdeauna lângă fiii săi.

Concursul interjudețean "Episcop martir Anton Durcovici", a avut ca temă: "Ca toți să fie una" (In 17,21). Aceeași temă a avut-o și Concursul de desene. Concursul județean "Lumină din lumină" a avut temele: "Icoana - fereastră către cer" (secțiunea eseuri); "Despre milostivire" (secțiunea poezie); "Lăcașuri de cult băcăuane - istoric, arhitectură, misiune" (secțiunea ppt).

În funcție de notele primite, concurenții s-au clasat pe diferite locuri. Indiferent de clasament, fiecare participant s-a îmbogățit sufletește, a trăit o formă specială de întâlnire cu Dumnezeu, a legat prietenii cu elevi din alte localități și de la alte școli, prietenii ce au la bază interesul comun pentru cele sfinte.

Organizarea acestor concursuri dovedește că familia, Biserica și școala colaborează cu eficiență, au încredere în generațiile tinere și, prin acestea, vor perpetua în comunitățile noastre adevăratele valori.

Mulțumim episcopilor noștri, organizatorilor și conducerii Școlii "Ion Creangă" pentru desfășurarea optimă a acestor competiții.

Prof. Tereza Herciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 mai: Bacău: Concursuri interjudețene pentru elevi


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat