Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Mesajul Sfântului Părinte Francisc către Sanctitatea Sa Tawadros al II-lea cu ocazia zilei de prietenie dintre copții ortodocși și catolici (10 mai 2017)

Către Sanctitatea Sa Tawadros al II-lea

papă de Alexandria și patriarh al sediului Sfântului Marcu

Frate iubit,

În urma vizitei mele în Egipt și a întâlnirii binecuvântate cu Sanctitatea Voastră la Cairo, cu ocazia celei de-a patra aniversări a întâlnirii noastre fraterne la Roma la 10 mai 2013, profit de oportunitate pentru a vă exprima cele mai fervente urări de pace și de sănătate, împreună cu bucuria și cu recunoștința pentru legăturile spirituale care unesc Sediul lui Petru și Sediul lui Marcu.

Doresc să reînnoiesc recunoștința mea profundă pentru ospitalitatea pe care mi-ați oferit-o, precum și pentru întâlnirea noastră emoționantă și pentru rugăciunea comună, împărtășită ca frați în Cristos. Sunt deosebit de recunoscător pentru faptul că am întărit unitatea noastră baptismală în Trupul lui Cristos, declarând împreună "că vom căuta cu un singur suflet și o singură inimă, în toată sinceritatea, să nu repetăm Botezul administrat într-una dintre Bisericile noastre nimănui care dorește să se înscrie în cealaltă". Legăturile de fraternitate dintre noi "ne stimulează să intensificăm eforturile noastre comune, perseverând în căutarea unei unități vizibile în diversitate, sub conducerea Duhului Sfânt".

În acest parcurs suntem susținuți de puternica mijlocire și de exemplul martirilor. Așadar să continuăm să înaintăm împreună pe drumul nostru spre aceeași masă euharistică, crescând în iubire și în reconciliere.

Doresc să asigur rugăciunea mea continuă pentru Sanctitatea Voastră și pentru pacea în Egipt și în Orientul Mijlociu. În acest timp pascal îi cer Duhului Sfânt, forță și duioșie a lui Dumnezeu, să umple inimile noastre de har și să aprindă în ele focul iubirii sale. Fie ca Duhul păcii să ne dea să creștem în speranță, în prietenie și în înțelegere.

Cu aceste sentimente, în aniversarea specială de astăzi, de acum bine cunoscută ca ziua prieteniei dintre Biserica ortodoxă și Biserica catolică, schimb cu Sanctitatea Voastră o fraternă îmbrățișare de pace în Cristos Domnul nostru.

Din Vatican, 10 mai 2017

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat