Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Mandatul ministranților, prietenii lui Isus

La Bacău, Parohia "Sfântul Nicolae", în prezența părintelui Ioan Balan, responsabil al Oficiului pentru Vocații în Dieceza de Iași, a părintelui Daniel-Nicu Butacu, formator la Institutul Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif" din Iași, și a părintelui Leonard Farcaș, responsabil cu ministranții în parohia gazdă, 13 copii au ales să devină ministranți, iar 17 copii și adolescenți au dorit să reînnoiască această dorință de a sluji la altar, în cadrul Liturghiei celebrate duminică, 7 mai 2017, începând cu ora 12.00.

"Ministrantul este un copil sau un tânăr care ajută preotul la sfânta Liturghie și la alte celebrări liturgice. El trebuie să fie cuminte, ascultător, respectuos, gata să dea o mână de ajutor, isteț și bun la învățătură. Trebuie să fie disponibil, adică să fie prezent la sfânta Liturghie sau când i se cere să facă altceva, să fie atent când este la altar și să participe activ atunci când ministrează".

Pentru unii dintre copii și adolescenții din Parohia Bacău "Sfântul Nicolae" a fi ministrant înseamnă:

  • "Pentru mine a fi ministrant înseamnă bucurie. Învăț să fiu respectuos, ascultător și responsabil. Faptul de a fi ministrant este cel mai frumos lucru, deoarece sunt mai aproape de Isus" (Radu Orăș)

  • "A fi ministrant înseamnă a-l sluji pe Isus și a-l ajuta pe preot să celebreze sfânta Liturghie. Este o mare bucurie" (Alex Ștefan Cadăr).

  • "Să fii ministrant înseamnă să-l slujești pe Isus Cristos la altar, să fii un exemplu pozitiv pentru cei mai mici, să fii ascultător și să fii atent la sfânta Liturghie" (Alexandru Gal).

  • "Pentru mine a fi ministrant înseamnă a te apropia mai mult de Dumnezeu și a-ți face prieteni noi" (Cosmin Iulian Zaizan).

  • "Pentru mine, a fi ministrant înseamnă o mare responsabilitate, dar și o mare fericire pentru că îl ajut pe Isus și pe preot la sfânta Liturghie" (Paul Mare).

  • "Pentru mine să fiu ministrant înseamnă să fiu un copil foarte norocos, deoarece pot să stau mai aproape de altar, de Isus. Este o mare onoare că pot sluji fiind așa de mic" (Paul Ciobanu).

  • "Pentru mine, a fi ministrant înseamnă a-l sluji pe Domnul cu bucurie, cu dăruire și iubire" (Claudiu Ciasăr).

Preoții Ioan Balan și Daniel-Nicu Butacu i-au încurajat pe ministranți în slujirea lor, aducându-le aminte nu doar că trebuie să fie mai buni, mai cuminți, adică exemple pozitive pentru ceilalți copiii, ci și că trebuie să se gândească și la faptul că, peste ani, unii dintre ei ar putea la rândul lor să răspundă chemării de a fi preot. Preoții i-au încurajat că mulți seminariști se roagă pentru ei pentru a avea curajul să răspundă la chemarea de a păși pe drumul către sfânta Preoție.

Mulțumim Domnului pentru ziua minunată care a avut un ecou frumos în inimile micilor slujitori ai altarului și în inimile celor prezenți.

Pr. Leonard Farcaș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7 mai: Bacău: Mandatul ministranților, prietenii lui Isus


 

lecturi: 84.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat