Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 
Liturghie pentru bolnavi și pentru cei care se îngrijesc de cei aflați în suferință

La, 26 mai 2017, ultima vineri din lună, a fost celebrată în catedrala din Iași, o sfântă Liturghie cu intenția de rugăciune pentru bolnavi și pentru structurile socio-caritative care se îngrijesc de cei aflați în suferință. La Liturghia celebrată de pr. Eugen Robu, responsabil cu Pastorația Sanitară, s-au unit cu noi în rugăciune Congregația Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe, Congregația Surorile Providenței, Surorile Benedictine Reparatoare ale Sfintei Fețe a Domnului Nostru Isus Cristos, Surorile Misionare Ale Pătimirii Lui Isus, Surorile Săracilor "Don Morinello".

Oficiul pentru Pastorația Sanitară în colaborare cu Centrul Diecezan Caritas Iași a organizat sâmbătă, 29 aprilie 2017, o întâlnire cu asociațiile și congregațiile din Dieceza de Iași care oferă servicii sociale și medicale persoanelor aflate în suferință.

Participanții au decis constituirea în cadrul unei rețele pentru a fi o voce în interesul bolnavilor, pentru a putea face propuneri și sugestii în ce privește legislația și alte aspecte privind funcționarea serviciilor. Scopul înființării rețelei reprezintă colaborarea și susținerea activităților socio-caritative desfășurate la nivel diecezan pentru cei bolnavi prin organizarea de cursuri, pelerinaje, zile de reculegere, etc.

La întâlnirea care a avut loc, am propus mai multe acțiuni comune. Una dintre ele este celebrarea sfintei Liturghii în bisericile locale, în fiecare ultimă vineri din lună (acolo unde există un serviciu socio-medical), cu intenția de rugăciune pentru bolnavi și pentru structurile socio-caritative care se îngrijesc de cei aflați în suferință.

Toate persoanele care lucrează în domeniul sanitar sau asistă persoane bolnave sunt îndemnate să se unească în rugăciune la sfânta Liturghie, în fiecare ultimă vineri din lună.

Atașăm modelul rugăciunii lucrătorului sanitar care se poate recita la această Liturghie.

* * *

Rugăciunea lucrătorului sanitar

Doamne Isuse,

Medic divin, care în viața pământească ai demonstrat o predilecție și o iubire specială pentru cei care suferă și care cred în misterul de vindecare, ajută-ne să ne pregătim ca întotdeauna să ameliorăm suferințele fraților noștri. Conștienți de marea misiune care ne este încredințată, fă ca în îndeplinirea de zi cu zi a serviciului, să fim un instrument de milostivire și dragoste. Luminează mintea noastră, ghidează mâinile noastre, fă ca în inimile noastre să avem compasiune și compasiune. Asigură-ne ca în fiecare pesoană să știm cum să discernem caracteristicile creației divine.

Fă-ne Doamne, samariteni buni, gata să acceptăm, să tratăm, să consolăm pe cei pe care îi întâlnim în activitatea noastră. Urmând exemplul sfinților, ajută-ne, să oferim o generoasă contribuție la perfecționarea constantă a structurilor de ocrotire a sănătății.

Binecuvântează munca noastră și acordă-ne întotdeauna darul iubirii, de a servi pe frații noștri bolnavi ca la sfârșitul pelerinajului nostru pământesc să putem contempla întâlnirea cu Tine în glorioasa Împărăție cu bucurie și pace veșnică. Amin.

(Adaptată după rugăciunea medicului catolic, Vatican, 29 iunie 2000, Ioan Paul al II-lea)

* * *

Antonina Dogariu, coordonator diecezan,
Programul "Servicii de Ingrijire la Domiciliu"
Centrul Diecezan Caritas Iași
 


lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat