Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: O seară de rugăciune pentru pace

Luni, 22 mai 2017, comunitatea catolică din Siret a trăit un moment particular de rugăciune.

Fiecare om, indiferent de vârstă, de religie sau de etnie, tinde după pace. Din nefericire, mulți dintre noi căutăm pacea acolo unde de fapt ea nu există: în succes, în idei și păreri personale, în frumusețe, sănătate, bani, carieră... Însă pacea adevărată o dă numai Dumnezeu! Ținând cont de setea după pace pe care o are inima și sufletul omului, am organizat în biserica din Siret (Suceava) o seară de rugăciune pentru pace.

La frumusețea și reușita acestui moment de rugăciune a contribuit vocea și vioara Melindei, acompaniată la pian și orgă de domnul profesor Cristian Rosoaga. Programul de rugăciune a fost următorul: sa început cu recitarea sfântului Rozariu 18.30, urmat fiind de celebrarea sfintei Liturghii. După sfânta Liturghie, au urmat mărturia personală a Melindei și o oră de adorație. Seara sa încheiat cu un minirecital susținut de Melinda (voce, vioară) și domnul profesor Cristian Rosoaga (pian, orgă).

Melinda Dumitrescu s-a născut la 3 decembrie 1975 la Brașov, din părinții Lucian și Mariana, ambii muzicieni de profesie. La vârsta de patru ani, Melinda cânta vocal; la cinci ani, cânta la pian și la șase ani cânta la vioară. Întotdeauna când vorbește în public despre zorile vieții sale îi place să spună cu o mândrie moderată: "Când am venit pe lume, mama m-a consfințit sfintei Fecioare Maria, iar tatăl m-a încredințat viorii".

A început să cânte de mică pe scenă. A câștigat diferite premii naționale și internaționale (la 14 ani a câștigat cupa de aur La Stresa di Milano; la 16 ani cânta la Tokyo unde îl cunoaște pe viitorul ei profesor de renume mondial, Zachar Bron. A studiat muzica și vioara în diferite țări și a terminat studiile universitare sub conducerea profesorului amintit mai sus, la Academia de muzică Lubeck din Germania.

În căutările ei de a da un sens la tot ceea ce face, în 1996 ajunge la Medjugorje printr-o carte cu Mesajele Reginei Păcii de la Medjugorje. Prin experiența trăită la Medjugorje în 1996, s-a maturizat decizia personală de a renunța la cariera de solistă și la contracte de 500 de euro pe minut.

Din 2000 trăiește la Medjugorje în slujba lui Dumnezeu, a sfintei Biserici și a preacuratei Fecioare Maria prin muzica ei. A creat un proiect de evanghelizare prin muzică, artă și sfintele Sacramente, implicând și alți muzicieni și artiști tineri din diferite țări. Proiectul este internațional și poartă numele de Steluțele lui Isus și ale Mariei.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru momentele de rugăciune petrecute în prezența lui Isus din Preasfântul Sacrament, rugându-l totodată, să ne trimită mereu tineri care să-și pună talanții primiți în slujba lui Dumnezeu și a sufletelor și, în felul acesta, să ne spună că suntem călători în această lume, iar scopul fiecărui om, este cerul.

Pr. Iosub Iosif Irinel


 


lecturi: 33.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat