Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Rugăciunea pentru China la Simpozionul de la AsiaNews: relicvele Maicii Tereza și ale unui martir din PIME

O relicvă a Maicii Tereza și una a unui martir de la PIME, ucis în China în 1900, vor fi expuse la Simpozionul lui AsiaNews programat pentru 24 mai 2017 la 15.30 în Aula Magna a Universității Pontificale Urbaniana.

Relicva Maicii Tereza, o picătură din sângele său, a fost donată la nașterea ediției on-line a AsiaNews, în urmă cu 14 ani. Maica Tereza, canonizată anul trecut de papa Francisc, este o mărturie a iubirii Bisericii față de China. De trei ori ea a cerut autorităților și câtorva episcopi chinezi să poată deschide o casă a Misionarelor Carității în țară, dar a fost mereu refuzată. Însă în China există zeci de mii de persoane care se inspiră de la Maica Tereza în misiunea lor zilnică în favoarea celor bolnavi și dezmoșteniți.

Martirul de la PIME este părintele Alberico Crescitelli, ucis în timpul Revoltei Boxerilor și canonizat de Ioan Paul al II-lea la 1 octombrie 2000. Părintele Crescitelli era misionar la Hanzhong (Shaanxi) și se dedica evanghelizării și săracilor. La canonizarea sa, Asociația patriotică a lansat o campanie denigratoare față de el acuzându-l de acțiuni murdare, de care însă nu se găsește nicio urmă în cronicile chineze ale timpului.

Ziua Mondială de Rugăciune pentru China în ziua sărbătorii Sfintei Fecioare Maria de Sheshan, la 24 mai, a fost stabilită de Benedict al XVI-lea în urmă cu 10 ani. În Scrisoarea către catolicii chinezi din 2007, el exprima intenția ca prin rugăciune să se întărească unitatea între creștinii din subteran și cei oficiali și comuniunea cu succesorul lui Petru, cerând Domnului și forța de a persevera în mărturia creștină, chiar și printre suferințele persecuției. Pontiful cerea și ca toți catolicii să contribuie la binele societății chineze, rugându-se și pentru persecutori.

La întâlnirea de rugăciune în timpul Simpozionului participă corul comunității chineze din Roma și un tânăr chinez, Agostino Zhang, convertit la catolicism în închisoarea din Padova, unde lucrează cu Cooperativa Giotto. Augustin a oferit mărturia sa în fața papei Francisc în timpul ceremoniei de la Jubileul deținuților.

(După AsiaNews, 23 mai 2017)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu
 


lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat