Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Tortona: Un episcop în vizită pastorală la comunitatea de români

O mare bucurie am avut sâmbătă, 20 mai 2017, de a-l avea în mijlocul nostru pe Preasfințitul Mons. Vittorio Viola, episcopul Diecezei de Tortona. Ne-am adunat cu mic și mare pentru a-l întâmpina așa cum se cuvine în ultima întâlnire din vizita pastorală din Parohia "San Michelle" din Tortona (Italia) din care facem parte și noi, mica noastră comunitate de români.

L-am întâmpinat tradițional pe Preasfinția sa, o familie s-a îmbrăcat în costum tradițional românesc aveau în mâini colacul și sarea, iar ceilalți credincioși au cântat un cântec dedicat sfintei Fecioare Maria în limba natală. Desigur, s-au pregătit bucate tradiționale pentru a-l întâmpina cu spiritul românesc.

Pr. Sergiu Ursache a luat primul cuvântul și a explicat istoria noastră, a românilor, a adus aminte cât este de important ca mica noastră comunitate să se întâlnească o dată pe lună la sfânta Liturghie pentru ca fiecare credincios să își aducă aminte de meleagurile natale. De asemenea a adus aminte de fericitul Anton Durcovici și de fericitul Vladimir Ghika, dar și de sfântul Alois Orione.

Preasfinția sa și-a arătat bucuria de a fi printre noi, dar și mândria de a avea atâția români care fac parte din diferitele parohii ale Diecezei de Tortona. Ne-a mulțumit pentru tot ceea ce facem ca să ținem vie flacăra credinței și ne-a rugat să fim așa în continuare.

La final am făcut o poză de grup pentru a ne aminti că am avut prilejul de a-l avea în mijlocul nostru și apoi am degustat toate bucatele tradiționale care au fost pregătite special pentru această întâlnire.

Mădălina

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 mai: Tortona: Un episcop în vizită pastorală la comunitatea de români
 


lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat