Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Huși: Întâlnirea zonală a persoanelor consacrate

Duminică, 21 mai 2017, fraternitatea Surorilor Franciscane Misionare de Assisi din Huși a fost gazda întâlnirii persoanelor consacrate din zona Iași. Motivul întâlnirii a fost evaluarea activităților anului în curs și un moment de fraternitate.

Persoanele consacrate care participă la aceste întâlniri aparțin congregațiilor care se află în zona Iași, dintre care amintim: "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot, Surorile "Notre Dame de Sion", Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe, Surorile Providenței, Congregația Misionară "Slujitoarele Duhului Sfânt", Congregatio Jesu, Surorile de Caritate ale Sfintelor Bartolomea Capitanio și Vicenza Gerosa ("Maria Bambina"), Surorile Săracilor "Don Morinello", Surorile Oblate ale Inimii Neprihănite a Mariei, Surorile de Caritate ale Sfântului Apostol Paul, Institutul Secular "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", Surorile Franciscane Misionare de Assisi (del Giglio), Ordinul Fraților Minori Conventuali (OFMConv.), Frații Școlilor Creștine și Mica Operă a Divinei Providențe (Orioninii).

Itinerarul anual parcurs în arcul de timp octombrie-mai cuprinde: trei întâlniri formative și două celebrări penitențiale, două întâlniri diecezane, întâlnirea cu păstorul diecezei cu ocazia Zilei Persoanelor Consacrate (2 februarie) și o întâlnire de evaluare și destindere.

La întâlnirea de la Huși, am participat 26 de persoane. După ce am evaluat drumul care ne-a călăuzit pașii până în prezent și am privit cu speranță spre viitor prin noi propuneri, am vizitat casa surorilor gazdă și apoi centrul rezidențial Casa "O rază de soare", unde Surorile Franciscane Misionare de Assisi oferă asistență și se ocupă de îngrijirea a nouă tineri sero-pozitivi.

Momentele spontane de împărtășire și cele câteva jocuri distractive care au urmat ne-au ajutat să ne cunoaștem și mai mult întărind, astfel, comuniunea dintre noi.

La final cu multă recunoștință și bucurie în suflet pentru momentele frumoase trăite ne-am îndreptat cu toții spre biserica "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Huși-Corni, unde am încheiat întâlnirea noastră lăudându-l pe bunul Dumnezeu prin rugăciunea Vesperelor.

Recunoaștem că suntem puțini, iar secerișul este mare. Însă găsim mare încurajare în cuvintele Papei Francisc: "Desigur vor putea să existe «făini» mai bune, dar Domnul ne-a invitat să plămădim aici și acum, cu provocările care ni se prezintă. Nu cu atitudine defensivă, nu mișcați de fricile noastre, ci cu mâinile pe plug încercând să facem să crească grâul semănat de atâtea ori în mijlocul neghinei".

Sr. Irina Giurgică,
Surorile Franciscane Misionare de Assisi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 mai: Huși: Întâlnirea zonală a persoanelor consacrate


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat