Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Jubileu de 25 de ani de misiune în România al Surorilor lui Isus Răscumpărătorul

În ziua de sâmbătă, 20 mai 2017, Congregația "Surorile lui Isus Răscumpărătorul" cu recunoștință și mulțumire a celebrat jubileul celor 25 de ani de misiune în România.

La acest deosebit eveniment au participat preoți, persoanele consacrate, autorități locale și județene, primarul municipiului Onești, directorul DGASPC Bacău, instituțiile colaboratoare, prieteni și voluntari din țară și străinătate.

*

Cei 25 de ani de misiune în România reprezintă o lucrare minunată a lui Dumnezeu care s-a folosit de noi, Surorile lui Isus Răscumpărătorul, ca mici instrumente pentru a arăta iubirea și milostivirea sa către poporul român, care, după ani de suferință, a regăsit libertatea și deschiderea către noi posibilități de dezvoltare.

Sentimentele noastre de recunoștință, de mulțumire se transformă în binecuvântare către toate persoanele și instituțiile care ne-au susținut de la început și care au înțeles valoarea reconcilierii și a solidarității în societate.

Sprijinul moral și material primit a fost încurajator și ne-a dat forța de a împlini misiunea noastră adresată familiilor, copiilor, tinerilor și vârstnicilor aflați în dificultate.

Cuvintele de mulțumire sunt nesfârșite și profunde pentru congregația din care facem parte și pentru toți prietenii și binefăcătorii, care au contribuit la opera noastră.

Ar fi dificil să îi numim personal - e important că ei se află în sufletul și în rugăciunile noastre zilnice. Astăzi îi onoram prin sacrificiul lui Cristos pe acest altar care îi va răsplăți pentru tot binele făcut.

*

Este important și simțit pentru noi în acest moment să aducem un omagiu special părintelui Eduard Sechel care ne-a facilitat începutul misiunii în aceste locuri și care a crezut în opera de ispășire și reconciliere în favoarea celor nevoiași.

Să păstrăm un moment de reculegere în memoria părintelui Eduard Sechel.

Oferim un simbol al recunoștinței noastre familiei, care este prezentă, astăzi, la acest moment de binecuvântare a lui Dumnezeu.

*

Noi, surorile, considerăm că timp de 25 de ani am oferit celor aflați în dificultate șanse la o viață mai bună, șanse pentru a construi un viitor senin.

Ne exprimăm speranța și încrederea că putem contribui în continuare la creșterea calității vieții cât mai multor copii, oferind oportunități adecvate de dezvoltare pe toate planurile.

Respectăm convingerile fondatoarei noastre, Victorine Le Dieu, legate de importanța educației și formarea într-un mediu adecvat pentru copii.

Copiii sunt viitorul, copiii pot să construiască o lume mai bună pentru noi toți. Proiectele noastre se vor concentra în jurul ideilor de evoluție și normalitate, bazându-ne pe experiența acumulată și pe generozitatea celor care cred în importanța misiunii noastre.

"Slavă numai lui Dumnezeu!" (Victorine Le Dieu)

Sr. M. Michela Martiniello

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 mai: Onești: Jubileu de 25 de ani de misiune în România al Surorilor lui Isus Răscumpărătorul


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat