Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Hirotonire de preot român la Viterbo (Italia) și invitație la primiție la Traian

Sâmbătă, 13 mai 2017, în biserica "Sfântul Leonard Murialdo" din Viterbo, diaconul Marius Minuț din Traian (Nt) a fost sfințit preot prin impunerea mâinilor și rugăciunea de consacrare a PS Lino Fumagalli, episcop de Viterbo.

Sfânta Liturghie de hirotonire sa fost celebrată la ora 18.00. Au fost prezenți părinții celui sfințit, câteva rude, superiorii, confrați iozefini, subsemnatul și credincioși din parohia unde diaconul a și fost sfințit și unde își va continua activitatea. A doua zi, duminică, 14 mai, pr. Marius a celebrat prima sfânta Liturghie în aceeași parohie unde a fost hirotonit și unde își va continua activitatea pastorală deja începută. Sfânta Liturghie de hirotonire, precum și cea de primiție de la Viterbo au fost animate de corul de tineri studenți din parohie.

Congregația Sfântului Iosif a fost fondată la Torino, la 19 martie 1873, de sfântul Leonardo Murialdo, născut în același oraș la 26 octombrie 1828 și mort tot aici, la 30 martie 1900. Membrii care compun această congregație, preoți și laici, pentru a ajunge la perfecțiunea carității, pun în practică, în viața comună, profesarea publică a sfaturilor evanghelice de sărăcie, castitate și ascultare și dedicarea către tinerii săraci, abandonați și, în general, către cei care au nevoie de ajutor și de o educație creștină.

Denumirea oficială este "Congregatio Sancti Ioseph", exprimată prin sigla CSI. Familiar este cunoscută cu numele de "Iosefinii lui Murialdo". În România, iozefinii sunt prezenți la Popești-Leordeni și Roman.

Pr. Marius va celebra prima sfântă Liturghie în satul natal, Traian, duminică, 28 mai 2017, la ora 11.00. Și-a anunțat prezența un frumos grup de la Viterbo, în special tineri, preoți iosefini, în frunte cu superiorul general. Totodată, sunt invitați toți cei care doresc să participe la această primiție.

Pr. Eduard Patrașcu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 mai: Italia: Hirotonire de preot român la Viterbo


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat