Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

PS Petru Gherghel: Mesaj pentru Sărbătoarea Copiilor, Barticești, 3 iunie 2017

Bucuria copiilor, bucuria familiilor și a Bisericii (1-3 iunie 2017)

Dragi copii, prieteni ai lui Isus,

S-a încheiat luna mai, luna florilor, când privirea noastră a trecut de la frumusețea florilor naturale la cea mai aleasă și frumoasă floare a Bisericii: sfânta și preacurata Fecioara Maria, mamă a lui Isus și mamă a noastră.

Suntem la începutul lunii iunie, când în fața noastră, a tuturor, apare iubirea dumnezeiască a lui Isus, care se revarsă peste toți, mai ales asupra voastră, dragi copii, care aveți bucuria de a fi voi înșivă "florile minunate ale familiei și ale societății", florile frumoase ale Bisericii noastre, cum a binevoit să vă numească sfântul papă Ioan Paul al II-lea.

Voi sunteți, așadar, darul iubirii lui Dumnezeu și rodul iubirii părinților voștri, chemați și aleși să îmbucurați inimile și ochii tuturor.

Nu trebuie să uitați, dragi copii, cuvintele lui Isus, prietenul vostru, pe care le-a adresat ucenicilor: "Lăsați copiii să vină la mine, căci a lor este împărăția cerurilor", dându-vă de exemplu tuturor: "De nu veți fi ca pruncii, nu veți intra în împărăția cerurilor" (cf. Mt 18,3; Mt 19,14).

Nu trebuie să uitați că tot el îi lua în brațe pe copii, îi mângâia și-i binecuvânta pe toți cei care veneau la el!

Așa cum a făcut și făcea Isus când era pe pământ, tot așa a continuat să facă Biserica dintotdeauna, iar ultimii mari papi - sfântul Ioan Paul al II-lea, marele păstor și teolog Benedict al XVI-lea și, desigur, papa Francisc, papa copiilor, prietenul vostru - asemenea lui Isus, nu au încetat să vă arate bucuria lor și să vă împărtășească binecuvântarea lor.

Urmând exemplul de iubire al lui Isus și al marilor noștri papi, vă exprimăm și noi bucuria și prețuirea noastră, după cea a părinților voștri și vă numim flori fericite și prețuite, declarându-vă prietenii lui Isus și prietenii noștri.

Așteptându-vă la Barticești de ziua voastră la nivel diecezan, în ziua de sâmbătă, 3 iunie, vă asigur de iubirea și binecuvântarea noastră și, împreună cu Preasfințitul Aurel, cu asistenții voștri spirituali, coordonați de pr. Felix Roca, vă doresc să aveți multe bucurii, clipe frumoase și să duceți acasă la părinți bucuria voastră și îmbrățișarea noastră prietenească și părintească! Să îi mulțumiți lui Dumnezeu pentru viața voastră și să duceți tuturor mesajul plin de recunoștință: "Viața mea e o minune!"

Să nu uitați să rămâneți flori frumoase, pe care toți le iubesc și le așteaptă, iar prin voi, Isus, prietenul vostru, dorește să intre în casele voastre, în școlile pe care le urmați, precum și în societatea în care trăiți!

La mulți ani, dragi copii!

Multă bucurie în ziua voastră care se va celebra la Barticești, unde toți vă așteaptă ca pe niște flori frumoase și prețuite de Isus, prietenul vostru!

Iași, 1 iunie 2017

Petru,
episcopul și prietenul vostru


 

lecturi: 36.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat