Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Următoarea întâlnire Mariapolis va fi la Miercurea Ciuc

"Isus părăsit - Cuvânt dătător de viață" va fi tema următoarei Mariapolis, care se va desfășura la Miercurea Ciuc, între 28 aprilie și 1 mai 2017.

"Mariapolisul este un orășel temporar ai cărui locuitori, de orice categorie socială și de orice vârstă, încearcă să pună în practică iubirea reciprocă", sunt cuvintele din pliantul de invitație la acest eveniment.

Recepția, cazarea și o parte din activități vor avea loc la Casa de studii "Jakob Antal" (Str. Szék, 147, Miercurea Ciuc, Șumuleu).

Pentru zona Moldova, persoana de contact este Iuliana Petruț (tel. 0745/905748).

Întâlnirea anterioară a fost la Iași, între 14 și 17 iulie 2016, cu tema "Chemați la unitate - unitatea cu Dumnezeu și unitatea cu aproapele", cu peste 200 de participanți, din Dieceza de Iași și Arhidieceza de București, de diferite confesiuni: romano-catolici, greco-catolici și ortodocși, cât și simpatizanți ai mișcării.

*

Mișcarea Focolarelor sau Opera Mariei este o organizație internațională, o mișcare laică din Biserica Catolică ce promovează idealurile de unitate și de frăție universală, așa cum cere Isus conform relatării din evanghelie (In 17,21). Consecința clară a acestei mișcări este o vocație ecumenică precum și dialogul dintre zone culturale diferite. Fondată în 1943, în Trento, nordul Italiei de Chiara Lubich ca o mișcare religioasă, Mișcarea Focolarelor, deși la început romano-catolică, acum leagă și include majoritatea religilor creștine și non-creștine, uneori chiar și cele non-religioase. Este cunoscută și sub alte denumiri precum "Opera Mariei", sau "Lucrarea Mariei". Mișcarea Focolarelor activează în 182 de națiuni și are peste 100.000 de adepți. Numele mișcării provine de la cuvântul italian "inimă" sau "cămin". În fiecare an Mișcarea ține exerciții spirituale locale, denumite Mariapolis-uri, unde membrii și noi-veniți se adună să discute despre Mișcare și spiritualitatea acesteia. Primul Mariapolis s-a ținut în 1949, la Fiera di Primiero, în Italia. La Mariapolis este foarte obișnuită folosirea unei încăperi de rugăciune comună, sau discuție în cerc cu lideri de credințe diferite. Locurile unde se țin exercițiile spirituale sunt legate de Mariapolis-urile Permanente, 33 de sedii care servesc drept centre focolarine. (cf. Wikipedia).

Ovidiu Bișog

* * *

ErcisTV: Emisiunea "Catolici în Moldova", ediția "Mariapolis la Iași (14-17 iulie 2016)":


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat