Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași "Sfânta Tereza": Credincioșii din comunitate au trăit bucuria Învierii împreună cu bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri

Luni, 17 aprilie 2017, credincioșii din comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, animați de membrii Asociației "Sfântul Vincențiu de Paul" și motivați de preoții care ne păstoresc, au fost în vizită la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri.

Speranța adusă de Învierea Mântuitorului a ajuns și la persoanele suferinde din acest spital.

Pregătirea acestei vizite a început în ziua de 2 aprilie când preoții comunității au anunțat că fiecare credincios are posibilitatea de a participa cu o mică donație pentru a ajuta la pregătirea pachetelor pentru bolnavii care ne așteaptă an de an. Vizita noastră la bolnavii de la Grajduri a reușit să deschidă multe inimi și multe buzunare. Oferta a fost generoasă, comunitatea a dorit ca să aducă un strop de bucurie persoanelor aflate în suferință.

Noi, membrii vincențieni, ne-am mobilizat, am făcut cumpărăturile și împreună cu tinerii și copii care au dorit să participe la această acțiune, am pregătit aceste pachete.

Luni, 17 aprilie, la ora 10, un grup de 60 de credincioși, animați de vincențieni, împreună cu părintele Eugen Andrei și părintele Țurcanu (preot pensionar) a pornit spre Grajduri.

Pregătirea bolnavilor pentru a primi lumina Învierii Mântuitorului în inimile lor a fost făcută cu multă grijă și dragoste. Celebrarea sfintei Liturghii a fost deosebită prin participarea din tot sufletul a persoanelor prezente și animată de domnul Ciprian Hușanu prin cântările alese pentru această frumoasă sărbătoare.

Cuvântul de la predică a părintelui Eugen Andrei ne-a ajutat pe fiecare dintre noi să trăim bucuria speranței. Părintele ne-a îndemnat să fim în permanență într-o continuă alergare în căutarea lui Isus, să căutăm mântuirea adusă de el. Invocarea Tatălui nostru ceresc, prin rugăciunea "Tatăl nostru", s-a făcut într-o comuniune deosebită, toate persoane s-au ținut de mână și au transmis dorințele lor de iubire și iertare.

La finalul slujbei, cu multă dezamăgire, voluntarii nu au mai pornit, cu bucurie, spre pavilioane. Noile ordine interne din spital ne-au interzis acest lucru. Pachetele le-au fost oferite de angajații prezenți în unitate. O mică bucurie am avut atunci când ni s-a oferit ocazia de a da un pachet persoanelor bolnave prezente la sfânta Liturghie.

Îi mulțumim părintelui Eugen Andrei și membrilor vincențieni pentru călăuzirea în această zi specială și, mai ales, tuturor credincioșilor cu suflet mare care au contribuit, după posibilitățile lor, la bucuria celor de la Grajduri.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru că a deschis inimile noastre și că ne-a dat puterea de a sluji.

Ana Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 17 aprilie: Iași "Sfânta Tereza": Credincioșii din comunitate au trăit bucuria Învierii împreună cu bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat