Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Abu Mazen către papa: "Călătoria în Egipt este un pas curajos"

De Iacopo Scaramuzzi

Președintele palestinian Mahmoud Abbas (Abu Mazen) i-a scris papei pentru a exprima propria apreciere față de determinarea lui Francisc de a merge în Egipt la 28 și 29 aprilie 2017, chiar și după atentatele teroriste din Duminica Floriilor împotriva creștinilor copți, subliniind că acest "pas curajos", care "încurajează glasurile moderate din toate lumea și în special din regiunea noastră", reprezintă "un mesaj de speranță pentru poporul egiptean și pentru toate popoarele arabe și africane: un mesaj de unitate, egalitate și coexistență".

"În numele statului Palestina și reprezentând poporul palestinian, îmi face plăcere să extind la Sanctitatea Voastră saluturile noastre cele mai sincere și cele mai bune urări", scrie Abbas în scrisoarea transmisă Sfântului Scaun de la ambasada palestiniană. "Suntem foarte bucuroși să aflăm că dumneavoastră mergeți înainte cu vizita programată în Egipt, chiar și după atentatele teroriste brutale împotriva a două biserici la Tanta și Alexandria care au ucis zeci de credincioși în Duminica Floriilor. Credem că este un pas curajos care reflectă angajarea dumneavoastră pentru realizarea dreptății și a păcii și încurajează glasurile moderate din toată lumea și în special din regiunea noastră".

"Noi sperăm că dumneavoastră veți putea duce un mesaj de speranță poporului egiptean și tuturor popoarelor arabe și africane: un mesaj de unitate, egalitate și coexistență. Credem cu fermitate în cuvintele dumneavoastră simple și puternice că «iubirea este mai puternică decât răul»".

"Vă urăm tot binele pentru această Săptămână Sfântă și reafirmăm convingerea noastră că vizita în Egipt va da Egiptului și restului regiunii un puternic mesaj de speranță și de iubire. Este dorința noastră ca Sanctitatea Voastră să continue să se roage pentru noi, așa cum ați făcut dumneavoastră în Palestina în timpul pelerinajului în Țara Sfântă în 2014. Și afirmăm Sanctității Voastre că este mereu profundă în mințile și în inimile noastre speranța ca Ierusalimul să continue să fie oraș al păcii, iubirii și dreptății. Cu sinceritate, președinte Mahmoud Abbas".

(După Vatican Insider, 12 aprilie 2017)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat