Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Angelus (9 aprilie 2017)

La sfârșitul acestei celebrări, vă salut cordial pe voi toți prezenți aici, în special pe cei care au participat la Întâlnirea internațională în vederea adunării sinodale despre tineri, promovată de Dicasterul pentru Laici, Familie și Viață în colaborarea cu Secretariatul General al Sinodului Episcopilor. Acest salut se extinde la toți tinerii care astăzi, în jurul episcopilor lor, celebrează Ziua Tineretului în fiecare dieceză din lume. Este o altă etapă a marelui pelerinaj, început de sfântul Ioan Paul al II-lea, care anul trecut ne-a adunat la Cracovia și care ne convocă în Panama pentru ianuarie 2019.

Pentru aceasta, peste câteva clipe, tinerii polonezi vor încredința Crucea Zilelor Mondiale ale Tineretului tinerilor panamezi, însoțiți, și unii și alții, de păstorii lor și de autoritățile civile.

Să-i cerem Domnului ca Crucea, unită cu icoana Mariei Salus Populi Romani, acolo pe unde va trece să facă să crească credința și speranța, revelând iubirea invincibilă a lui Cristos.

Lui Cristos, care astăzi intră în Pătimire, și Sfintei Fecioare îi încredințăm victimele atentatului terorist petrecut vinerea trecută la Stockholm, precum și pe cei care însă sunt încercați dur de război, dezastru al omenirii. Și ne rugăm pentru victimele atentatului săvârșit din păcate astăzi, în această dimineață, la Cairo, într-o biserică coptă. Iubitului meu frate, Sanctitatea Sa Papa Tawadros al II-lea, Bisericii copte și întregii iubite națiuni egiptene exprim condoleanțele mele profunde, mă rog pentru răposați și pentru răniți, sunt aproape de rude și de întreaga comunitate. Domnul să convertească inima persoanelor care seamănă teroare, violență și moarte, precum și inima celor care fac și trafichează armele.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat