Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Episcopii catolici îngrijorați pentru soarta Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș

Conferința Episcopilor Catolici din România a luat act cu îngrijorare despre situația Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș a cărui funcționare este obstrucționată și pusă în primejdie în urma unui denunț neîntemeiat și neverificat conform principiilor statului de drept. Liceul Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș a fost înființat de către Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia, având menirea ca, în limitele legale recunoscute și respectate, să asigure posibilitatea de formare intelectuală și umană a elevilor, care împreună cu părinții lor optează de bună voie pentru o astfel de instituție educațională.

Cunoscând cele derulate pe parcursul a mai multor luni în cadrul Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș, episcopii catolici din România consideră că prin demersurile întreprinse împotriva conducerii instituției, a corpului profesoral, a elevilor și a părinților acestora, sunt lezate prevederile Protocolului încheiat între Conferința Episcopilor Catolici din România și Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice cu privire la înființarea unităților de învățământ de către culte. Totodată, Conferința Episcopilor Catolici din România consideră inacceptabile orice demersuri care urmăresc intimidarea familiilor ce optează pentru acest tip de învățământ, organizat după prevederile legale actuale în România.

Conferința Episcopilor din România solicită autoritățile competente, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Inspectoratul Județean Mureș, Primăria Municipiului Târgu Mureș, și Consiliul Local Târgu Mureș să întreprindă măsuri urgente și eficiente pentru soluționarea situației, astfel încât instituția de învățământ amintită să-și poată continua nestingherit activitatea educațională. De asemenea, episcopii catolici din România fac apel la toți cei implicați să se angajeze în respectarea principiilor statului de drept, inclusiv cele referitoare la drepturile minorităților religioase și etnice din România.

* * *

Informațiile au fost preluate din comunicatul de presă nr. 56 din 5 aprilie 2017, semnat de pr. Francisc Ungureanu, secretar general al Conferinței Episcopilor din România, instituție cu următoarele date de contact: str. Diligenței, 24, sector 3, 031555-București; tel. / fax 031/4361250; e-mail: secretariat@episcopat.ro; www.bisericacatolica.ro.

Persoana de contact de la Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia este pr. R.D. SZŐCS Csaba (tel. 0747/891963; e-mail: szocs.csaba@verbumkiado.ro).


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat