Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Padova: Pelerinajul comunității la sanctuarul "Madonna della Corona"

Duminică, 2 aprilie 2017, comunitatea catolică română din Padova a avut prilejul de a participa la o zi de spiritualitate care a inclus celebrarea sfintei Liturghii și devoțiunea Căii sfintei cruci la sanctuarul "Madonna della Corona".

Animați de dorința de a pregăti Învierea Domnului la cele mai înalte standarde, ne-am pornit în cursul dimineții de duminică spre unul din cele mai frumoase sanctuare din Italia dedicate sfintei Fecioare Maria, Madonna della Corona, construit pe o stâncă și care are de jur-împrejur alte stânci sub forma unei coroane. În interiorul sanctuarului se află o reproducere a scării care se află la Roma în bazilica "Sfântul Ioan din Lateran", scară pe care Isus ar fi urcat și coborât de mai multe ori în momentul în care a fost biciuit, încoronat cu spini și condamnat la moarte.

La orele 10.30 am celebrat sfânta Liturghie alături de rectorul sanctuarului, pr. Pietro Maroldi, celebrare animată de corul comunității noastre prin cântări în limba română și limba latină. Evanghelia Învierii lui Lazăr ne-a ajutat să vedem dintr-o perspectivă nouă misterul pascal: moartea nu are ultimul cuvânt! Patima și moartea au sens doar văzute din prisma învierii a celui care a înviat pentru a nu mai muri!

Hrăniți spiritual și corporal, la ora 13.00, alături de copiii care au dus crucea, ne-am rugat împreună cu cei aproximativ 200 de pelerini Calea sfintei cruci. Nu mică mi-a fost mirarea când, la un moment dat, un copil de 4 ani, în dreptul stațiunii a IX-a, a întrebat: "Din nou? Ce rău a făcut?". Tăcerea a luat locul oricărui răspuns logic.

Am ales să ne rugăm devoțiunea Căii sfintei cruci în cadrul unui sanctuar marian, pentru că Maria a devenit mama tuturor sub cruce, dar nu ca instrument de tortură și de moarte, ci de mântuire și salvare pentru toți cei care cred.

Pr. Marius Gabriel Catrințașu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2 aprilie: Padova: Pelerinajul comunității la sanctuarul "Madonna della Corona"


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat