Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Familia Vincențiană din România va sărbători Anul Jubiliar la Traian

Familia Vincențiană din România, în Anul jubiliar, prilejuit de împlinirea a 400 de ani de carismă vincențiană, este în sărbătoare, în perioada 22-23 aprilie 2017, la Traian, Centrul "Gaudium et Spes".

"Jubileul ne solicită mai mult și ne angajează în practicarea faptelor de milostenie față de frații noștri aflați în nevoie. În Anul Jubiliar, Familia Vincențiană are o ocazie bună pentru a reflecta asupra modului cum poate fi aprofundată această carismă și mai ales găsirea modalităților celor mai potrivite de a o intensifica în acest an. Va fi o modalitate pentru a trezi conștiința noastră adesea ațipită în fața dramei sărăciei și pentru a intra tot mai mult în inima evangheliei, unde săracii sunt privilegiații milostivirii divine. Predica lui Isus ne prezintă aceste fapte de milostenie ca să putem înțelege dacă trăim sau nu ca discipoli ai săi. Să redescoperim faptele de milostenie trupească... Și să nu uităm faptele de milostenie sufletească" (Preasfințitul Aurel Percă, episcop auxiliar al Diecezei de Iași).

Superiorul general al Familiei vincențiane, pr. Tomaz Mavric, CM, în mesajul de salut pentru această sărbătoare ne spune: "Sfântul Vincențiu de Paul a început prin a încuraja pe alții să-și schimbe propria viață începând cu sufletul, pentru a ajunge la oamenii din jurul lor, care au nevoi materiale. În același timp, experiența propriei sale convertiri, dedicându-se în totalitate ajutorului spiritual și material al săracului și colaborarea cu foarte multe persoane, care l-au urmat, au făcut ca Evanghelia să fie o realitate aici și acum pentru milioane și milioane de oameni pe tot parcursul celor 400 de ani care au trecut de la acel moment. Această misiune nu se va sfârși până când caritatea nu va fi globalizată, până când caritatea nu a îmbrățișat toate colțurile lumii și a atins inima fiecărui om!" și în continuare ne îndeamnă: "În timp ce privim din exterior strigătul săracului, nu trebuie să uităm să privim în interiorul nostru, la strigătul săracului din noi, la sărăcia din interiorul nostru care strigă după ajutor, pentru libertate, pentru recunoaștere".

Organizatorii: Ana Doboș și Marilena Bartic din Societatea "Sfântul Vincențiu de Paul", și sora Antonia Busato, din Congregația "Maria Bambina", invită la această sărbătoare toate persoanele care trăiesc carisma vincențiană. Participanții, prin bunăvoința sfântului părinte papa Francisc, vor avea ocazia să primească indulgența plenară.

Ana Doboș

* * *

Vincențienii, un An jubiliar pentru cei 400 de ani de la întemeiere

1617-2017: 400 de ani de carismă vincențiană (I)

Editura "Sapientia": 1617-2017. 400 de ani de carismă vincențiană


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat