Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Kolping Tineret: Tabără de muncă la casa din Ploscuțeni

În perioada 20-23 aprilie 2017, la casa Kolping din Ploscuțeni s-a auzit bucuria: 15 tineri din Oituz și alți 20 din Ploscuțeni au dat suflet acestui loc, ca în fiecare din ultimii trei ani de când se organizează taberele de muncă. Desfășurarea acestor zile a fost posibilă cu ajutorul proiectului național K100, mulțumirile îndreptându-se astfel spre Kolping Bacău și spre Kolping Oituz, asociații care s-au oferit să ne sprijine în proiectul nostru.

Voluntarii din Oituz au sosit în după-amiaza zilei de joi, fiind primiți cu mult dor de cei din Ploscuțeni cu care au legat prietenii frumoase încă de acum trei ani. Primul pas în desfășurarea taberei a fost contactul cu noii participanți, printre care și președintele Familiei Kolping din Ploscuțeni, domnul Cornel Mihăeș. Ca un adevărat "colonel" a organizat și instruit trupele, constituind grupele de muncă pentru fiecare obiectiv propus. Împreună, am reparat și vopsit cu ulei ars gardul de scândură ce împrejmuiește casa, am reparat și completat gardul de plasă, am curățat zona beciului, magazia, camera centralei și interiorul casei, am tăiat iarba și gardul viu, am plantat flori, am terminat de izolat și tencuit pereții din exterior. Voluntarii au reușit să treacă peste oboseală și au dus la bun sfârșit sarcinile primite și, uitându-se în urmă la finalul acestor zile, au simțit mulțumirea și bucuria lucrului bine făcut. Grupul de fete de la bucătărie au împrospătat forțele voluntarilor cu gogoși, clătite, coceni și nu numai.

Gospodinele din asociație (Angela, Mihaela, tanti Geni, tanti Brigeta) au avut grijă să avem pe masă cele mai bune bucate, astfel încât la prânz și cină am avut parte de mâncare caldă, pregătită cu drag.

Oaspeții din Oituz au fost cazați în șapte familii din sat (fam. Benedic Cristian, fam. Antici Violeta, fam. Mihăeș Francisc, fam. Mihăeș Ioan, fam. Vargă Emilia, fam. Iliași Stefan și fam. Bordea Ioan), ocazie cu care le mulțumim pentru implicare, pentru timpul și pentru disponibilitatea lor; Dumnezeu să-i răsplătească pentru sprijinul oferit!

Mulțumirile se îndreaptă și către voluntarii adulți care au lucrat în tabără, Irina Nicu, împreună cu "minunicile" ei, Teodora și Mario, Violeta Mihăeș și, bineînțeles, Cornel Mihăeș.

Nu în ultimul rând, mulțumim pentru colaborare preoților Carmil Farțade și Tarciziu Erdeș pentru momentele petrecute cu noi la sfânta Liturghie și pentru cuvintele frumoase, de încurajare. Mulțumim și părintelui Emil Robu care ne-a vizitat în prima zi de tabără și ne-a făcut să zâmbim.

La sfârșitul acestor zile tinerii voluntari au primit diplome și mulțumiri din partea organizatorilor, tabăra încheindu-se cu un foc de tabără și multă veselie.

Cu speranța că aceste momente au fost spre construirea unui caracter puternic și frumos, așa cum se dorește a fi un voluntar Kolping, mulțumim Domnului pentru zilele senine și pentru toate binecuvântările sale.

Monica Benedic și Cristina Nicu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20-23 aprilie: Kolping Tineret: Tabără de muncă la casa din Ploscuțeni


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat