Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa Francisc: Regina Coeli (30 aprilie 2017)

Iubiți frați și surori,

Nu încetează să ajungă știri dramatice referitoare la situația din Venezuela și la agravarea ciocnirilor, cu numeroși morți, răniți și reținuți. În timp ce mă unesc cu durerea rudelor victimelor, pentru care le asigur rugăciuni, adresez un apel din inimă guvernului și tuturor componenților societății venezuelane pentru ca să fie evitată orice altă formă de violență, să fie respectate drepturile umane și să se caute soluții negociate la criza gravă umanitară, socială, politică și economică ce istovește populația. Încredințăm Preasfintei Fecioare Maria intenția păcii, a reconcilierii și a democrației în acea iubită țară. Și să ne rugăm pentru toate țările care trec prin dificultăți grave, mă gândesc îndeosebi în aceste zile la fosta Republică Iugoslavă din Macedonia.

Ieri, la Verona, a fost proclamată fericita Leopoldina Naudet, fondatoarea Surorilor Sfintei Familii. Crescută la curtea Habsburgilor, mai întâi la Firenze și apoi la Viena, a avut încă de copilă o puternică vocație la rugăciune, dar și la slujirea educativă. S-a consacrat lui Dumnezeu și, prin diferite experiențe, a ajuns să formeze la Verona o nouă comunitate călugărească, sub ocrotirea Sfintei Familii, care și astăzi este vie în Biserică. Ne unim cu bucuria lor și cu aducerea lor de mulțumire.

Astăzi în Italia este Ziua pentru Universitatea Catolică "Sacro Cuore" [Preasfânta Inimă a lui Isus]. Încurajez să se susțină această importantă instituție, care continuă să investească pe formarea tinerilor pentru a îmbunătăți lumea.

Formarea creștină se bazează pe Cuvântul lui Dumnezeu. Pentru aceasta îmi place să amintesc că astăzi și în Polonia se desfășoară "duminica biblică". În bisericile parohiale, în școli și în mass-media este citită public o parte a Sfintei Scripturi. Urez tot binele pentru această inițiativă.

Și vouă, dragi prieteni din Acțiunea Catolică, la sfârșitul acestei întâlniri vă mulțumesc din inimă pentru prezența voastră! Și prin intermediul vostru salut toate grupurile voastre parohiale, familiile, copiii și adolescenții, tinerii și bătrânii. Mergeți înainte!

Și extind salutul meu la pelerinii care la această oră s-au unit cu noi pentru rugăciunea mariană, în specială la cei veniți din Spania, din Croația, din Germania și din Puerto Rico. Împreună ne adresăm Mariei Mama noastră. Îi mulțumim în mod deosebit pentru călătoria apostolică în Egipt pe care tocmai am făcut-o. Îi cer Domnului ca să binecuvânteze întregul popor egiptean, atât de primitor, autoritățile și pe credincioșii creștini și musulmani; și ca să dăruiască pace acelei țări.

Regina caeli...

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat