Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Monreale (IT): Congresul național misionar al seminariștilor

În perioada 27-30 aprilie 2017, la Monreale, în Sicilia (Italia) se desfășoară al 61-lea Congres național misionar al seminariștilor italieni. La această întâlnire participă 160 de seminariști proveniți din diferitele dieceze ale Italiei, precum și câțiva invitați. Printre invitați se numără rectorul Seminarului catolic din Albania însoțit de doi seminariști, precum și doi seminariști din România: Laurențiu Turbuc și Răzvan Mădălin Iacob, însoțiți de părintele Florin-Petru Sescu, directorul Centrului Misionar Diecezan al Diecezei de Iași.

Prezența grupului din Dieceza de Iași este un răspuns la invitația primită de Centrul Misionar Diecezan Iași din partea Missio. Rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Iosif", Monseniorul Benone Farcaș, căruia i-a fost adus la cunoștință această invitație, a nominalizat doi seminariști care au făcut deja o experiență misionară în cadrul anului pastoral-social să participe la această întâlnire.

În prima zi, joi, 27 aprilie, după ce toți cei invitați au sosit la seminarul din Monreale (Palermo), la ora 16:00, a avut loc deschiderea congresului prin cuvântul de bun venit ce i-a aparținut directorului național pentru misiuni, părintele Michele Autuoro; au mai luat cuvântul rectorul seminarului din Monreale și părintele Ciro Biondi, secretarul național al Operelor Pontificale Misionare. Au urmat Vesperele și sfânta Liturghie. După cină participanții au avut prilejul de a participa la un concert susținut cu ocazia aniversării a 50 de ani de la recondiționarea orgii din catedrala din Monreale.

Vineri, după rugăciunea Laudelor și sfânta Liturghie participanții s-au întâlnit cu părintele Claudio Monge, misionar dominican de la Istanbul. Acesta a susținut o conferință în care accentua dimensiunea evanghelizării în lumea contemporană, bazându-se pe vasta sa experiență din Turcia, dar și pe cea ca profesor de științe și teologie a religiilor și a dialogului interreligios. Pe baza acestei conferințe, toți participanții au fost împărțiți în 6 echipe de lucru. La aceste laboratoare s-a discutat despre tema noii evanghelizări și unitatea creștinilor (aceasta fiind și tema congresului), dar și despre diferite modalități de apărare a creației, despre formarea la dialog și practicarea dialogului, toate pornind de la experiențele concrete ale participanților.

Întâlnirea continuă în aceste zile cu alte conferințe și discuții.

Laurențiu Turbuc și Răzvan Mădălin Iacob

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27-30 aprilie: Monreale (IT): Congresul național misionar al seminariștilor


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat