Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: Zile de reculegere spirituală pentru tineri

"Țineți cu tărie cuvântul vieții" (Fil 2,16) a fost tema minunatelor zile de reculegere spirituală ce mi-au fost date de Dumnezeu să le trăiesc împreună cu alți 17 tineri la mănăstirea carmelită de la Luncani, Bacău, în perioada 19-22 aprilie 2017. Domnul ne-a vorbit și a lucrat în fiecare în parte într-un mod unic și delicat prin cuvintele spuse de doi oameni plini de viață, care s-au lăsat conduși de Duhul Sfânt, Melinda Ferenczy și părintele Augustin Folner.

Inimile noastre s-au apropiat tot mai mult de inima lui Isus și renunțând la eul nostru și la imaginea pe care ne-am făcut-o despre Dumnezeu, am învățat să ne abandonăm viețile în mâinile lui pentru ca apoi să trăim seduși, îndrăgostiți și surprinși de el, un Dumnezeu fascinant despre a cărui măreție, dragoste, putere și înțelepciune vorbește întreaga creație.

În aceste zile m-au atins multe experiențe, dar două și-au pus amprenta în mod special în sufletul meu.

Prima a fost experiența în care am trăit Cina Domnului și, precum apostolii, am stat cu Isus la masă: am frânt și am mâncat din pâine - trupul său și am băut din vin - sângele său, ne-am slujit cu iubire spălându-ne picioarele unii altora și am deschis inima pentru a primi cuvântul său care este adevărat, viu, actual, mereu același și care ne spune să credem pentru ca prin credință să fim mântuiți, să trăim precum Isus a trăit (iubind necondiționat, iertând) și să facem faptele sale minunate.

A doua experiență și cea mai emoționantă a fost când cu toții am invocat prezența Duhului Sfânt și ne-am rugat unii pentru alții. Cu toată puterea inimii și a glasului l-am cerut pe Spiritul Sfânt, Duh de foc și de viață, Duh al revelației, Duh al înțelepciunii și al iubirii și cu mare entuziasm dau mărturie că Duhul Sfânt m-a copleșit și i-am simțit prezența atât în suflet, cât și în trup, am simțit cum el cântă și se roagă în mine, cum sufletul îmi e atât de plin de Duh Sfânt încât se revarsă și în afara mea, dorind să se dăruiască si celorlalți, așa că, atunci când ne-am rugat pentru fiecare în parte, am simțit că sunt un canal prin care Domnul dăruiește din plinătatea sa și celorlalte inimi. Îl laud pe Dumnezeu și îi mulțumesc pentru că m-a chemat să petrec aceste zile fascinante!

Cu siguranță el te cheamă și pe tine, tânăr drag, așa că atunci când cineva te va invita să petreci astfel de momente, să știi că Tatăl te-a ales și te cheamă să ți se reveleze tot mai mult. El poate face lucruri minunate în viața ta. Dă-i voie să lucreze în tine și ceea ce va face în tine și prin tine îți va aduce atât ție cât și celor din jur adevărata bucurie și pace.

Să păstrăm cu fermitate cuvântul vieții, care este Isus Cristos, viu, unicul și adevăratul izvor de bine, să-l purtăm în inimi și să-l arătăm lumii prin faptele noastre oriunde ne-am afla!

Fiți bucurie!

Benedicta Cadar

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19-22 aprilie: Lucani: Zile de reculegere spirituală pentru tineri
 


lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat