Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Videomesaj al Sfântului Părinte Francisc cu ocazia călătoriei apostolice în Egipt (28-29 aprilie 2017)

Iubit popor din Egipt! Al Salamò Alaikum! Pacea să fie cu voi!

Cu inimă bucuroasă și recunoscătoare voi veni peste câteva zile să vizitez iubita voastră patrie: leagăn de civilizație, dar al Nilului, ținut al soarelui și ospitalității, unde au trăit patriarhi și profeți și unde Dumnezeu, Iertător și Milostiv, Atotputernicul și Unic, și-a făcut auzit glasul.

Sunt cu adevărat fericit să vin ca prieten, ca mesager de pace și ca pelerin în țara care a dat, cu peste două mii de ani în urmă, refugiu și ospitalitate Sfintei Familii care a fugit de amenințările regelui Irod (cf. Mt 2,1-16). Sunt onorat să vizitez țara vizitată de Sfânta Familie!

Vă salut cordial și vă mulțumesc pentru că m-ați invitat să vizitez Egiptul, pe care voi îl numiți "Umm il Dugna"! / Mamă a universului!

Îi mulțumesc din inimă domnului președinte al Republicii, Sanctității Sale Patriarhul Tawadros al II-lea, Marelui Imam de Al-Azhar și Patriarhului copt-catolic care m-au invitat; și mulțumesc fiecăruia dintre voi, care îmi faceți spațiu în inimile voastre. mulțumesc și tuturor persoanelor care au lucrat, și lucrează, pentru a face posibilă această călătorie.

Doresc ca această vizită să fie o îmbrățișare de consolare și de încurajare pentru toți creștinii din Orientul Mijlociu; un mesaj de prietenie și de stimă pentru toți locuitorii din Egipt și din regiune; un mesaj de fraternitate și de reconciliere pentru toți fiii lui Abraham, îndeosebi pentru lumea islamică, în care Egiptul ocupă un loc de prim plan. Doresc ca să fie și o contribuție valoroasă la dialogul interreligios cu lumea islamică și la dialogul ecumenic cu venerata și iubita Biserică coptă-ortodoxă.

Lumea noastră, sfâșiată de violența oarbă - care a lovit și inima iubitei voastre țări - are nevoie de pace, de iubire și de milostivire; are nevoie de făcători de pace și de persoane libere și eliberatoare, de persoane curajoase care știu să învețe de la trecut pentru a construi viitorul fără a se închide în prejudecăți; are nevoie de constructori de punți de pace, de dialog, de fraternitate, de dreptate și de umanitate.

Iubiți frați egipteni, tineri și bătrâni, femei și bărbați, musulmani și creștini, bogați și săraci..., vă îmbrățișez cordial și îi cer lui Dumnezeu Atotputernicul să vă binecuvânteze și să ocrotească țara voastră de orice rău.

Vă rog să vă rugați pentru mine! Shukran wa Tahia? Misr! / Mulțumesc și trăiască Egiptul!

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 24.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat