Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ciofliceni: Voturi perpetue în Congregația "Însoțitoarele Credincioase ale lui Isus"

Sâmbătă, 22 aprilie 2017, sr. Gabriela Lungu, FCJ, originară din Iugani, a depus voturile perpetue în Congregația "Însoțitoarele Credincioase ale lui Isus", în cadrul unei sfintei Liturghii solemne prezidată de ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit de București, în biserica "Sfânta Fecioară Maria de pe Muntele Carmel", a mănăstirii Părinților Carmelitani Desculți, de la Ciofliceni (Snagov).

La celebrare au participat mai mulți preoți diecezani și călugări, surori din Congregația "Însoțitoarele Credincioase ale lui Isus", rude și prieteni ai sr. Gabriela, și numeroși credincioși. Omilia a fost ținută de pr. Iulian Budău, SI.

Congregația "Însoțitoarele Credincioase ale lui Isus" este de drept pontifical și a fost înființată în 1820, în Franța, de Marie Madeleine de Bonnault d'Hoüet. Regula de viață este bazată pe Constituțiile Societății lui Isus, a sfântului Ignațiu de Loyola. Astăzi surorile sunt prezente în 15 țări din lume. În România, congregația este prezentă la București, din 1994. Surorile se ocupă cu predarea limbii engleze în instituții de învățământ catolic; colaborează la pastorația comunității catolice anglofone din București; colaborează cu alte instituții, precum JRS și Fundația "Inimă de Copil", precum și la activitatea de pastorație a tineretului din București; țin cursuri de formare și de leadership și fac activitate de voluntariat și de asistență socială în favoarea copiilor din orfelinate și a persoanelor în vârstă.

Sora Gabriela Lungu, FCJ, s-a născut la Mircești (Iași), provenind din Iugani (Iași). A absolvit Liceul Catolic din Bacău, iar apoi a urmat cursurile Facultății de Teologie Romano-Catolică și Asistență Socială din București. A lucrat ca asistent social timp de aproape trei ani, după care a mers la Paris, unde a făcut noviciatul. După depunerea primelor voturi, în 2008, a activat în domeniul social și pastoral, și a continuat studiile în domeniul psihoterapiei și consilierii. Activează în continuare în domeniul pastoral și social.

"Sărbătoarea de astăzi a fost o mărturie de credință pentru toți, dar în mod special pentru câțiva prieteni ortodocși care au spus că pentru ei a fost cea mai intensă experiență spirituală trăită vreodată. Ritualul profesiunii în sine este un moment profund, dar muzica a creat o atmosferă de rugăciune și a adus pace și armonie în toate inimile. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toți cei care au participat, s-au rugat cu noi, și îl rugăm să lucreze prin acest eveniment în cât mai multe suflete", a declarat la sfârșitul celebrării sr. Ruth Casey FCJ, superioara comunității din București a surorilor "Însoțitoarele Credincioase ale lui Isus".

Preluare angelus.com.ro

* * *

Mai multe fotografii de la acest eveniment au fost publicate pe pagina de Facebook a Angelus Communicationis: www.facebook.com/pg/AngelusCommunicationis/.


 

lecturi: 33.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat