Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Papa la Carpi: Angelus (2 aprilie 2017)

APELURI

Sunt profund îndurerat datorită tragediei care a lovit Columbia, unde o uriașă alunecare de teren, cauzată de ploi torențiale, a cuprins orașul Mocoa, provocând numeroși morți și răniți. Mă rog pentru victime și asigur apropierea mea și a voastră față de cei care plâng moarte celor dragi și le mulțumesc tuturor celor care se străduiesc să acorde ajutor.

Continuă să vină știri despre ciocniri armate sângeroase în regiunea Kasai în Republica Democratică din Congo, ciocniri care provoacă victime și evacuări și care lovesc și persoane și proprietăți ale Bisericii: biserici, spitale, școli... Asigur apropierea mea de această națiune și îndemn pe toți să se roage pentru pace, pentru ca inimile artizanilor acestor crime să nu rămână sclavi ai urii și violenței, pentru că întotdeauna ura și violența distrug.

În afară de asta, urmăresc cu atenție vie ceea ce se întâmplă în Venezuela și în Paraguay. Mă rog pentru acele populații, îndrăgite de mine, și îi invit pe toți să persevereze fără încetare, evitând orice violență, în căutarea de soluții politice.

_____________

Iubiți frați și surori,

Vreau să vă mulțumesc pentru că ați venit aici, la această Liturghie. Vrea să le mulțumesc tuturor, tuturor celor care au lucrat pentru acest dublu "maraton": duminica trecută [pentru inaugurarea catedralei restaurate] și duminica aceasta. Multe mulțumiri! Și aș vrea să vă mulțumesc vouă, celor bolnavi. Sunt aici 4.500 de bolnavi! Vă mulțumesc vouă, care cu suferințele voastre ajutați Biserica, ajutați să ducă crucea lui Cristos. Mulțumiri! Multe mulțumiri vouă!

Și la sfârșitul acestei celebrări, gândul nostru se îndreaptă spre Sfânta Fecioară, pe care voi o venerați în catedrala dedicată ei. Mariei îi oferim bucuriile noastre, durerile noastre și speranțele noastre. Îi cerem să-și îndrepte privirea milostivă asupra celor care dintre noi se află în suferință, îndeosebi asupra celor bolnavi, asupra celor săraci și asupra celor care duc lipsă de un loc de muncă demn.

Amintind de ardoarea apostolică a două figuri laice din ținutul vostru, fericitul Odoardo Focherini și venerabila Marianna Saltini, martori ai carității lui Cristos, vă salut cu recunoștință pe voi, credincioși laici. Vă încurajez să fiți protagoniști ai vieții comunităților voastre, în comuniune cu preoții voștri: bazați-vă pe ceea ce este esențial în vestirea și mărturisirea Evangheliei.

Îți mulțumesc ție, episcop Francisc, și vouă tuturor, episcopi din regiunea Emilia Romagna, pentru prezența voastră și mai ales păstorului acestei dieceze, monseniorul Francesco Cavina: vă îndemn să fiți alături de preoții voștri cu ascultarea, duioșia și apropierea voastră grijulie.

În sfârșit, aș vrea să le mulțumesc tuturor și fiecăruia dintre voi, iubiți credincioși, preoți, călugări și călugărițe, autorități și în mod special cei care au colaborat pentru a organiza această vizită, cu un gând special pentru AGESCI și pentru cor, compus din toate corurile din dieceză, care au animat această celebrare.

Să încredințăm Mariei viața noastră și destinele Bisericii și ale lumii, recitând împreună rugăciunea Angelus.

Franciscus

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 39.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat