Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Valea Lupului: Concertul "Glorie Răscumpărătorului și jertfei sale"

Sâmbătă, 1 aprilie 2017, la ora 19.00, apoi, duminică, 2 aprilie, la ora 10.30, în biserica romano-catolică "Sfântul Padre Pio" din Valea Lupului a avut loc un concert vocal-instrumental, susținut de mai mulți interpreți din localitate. Sâmbătă am fost onorați de prezența Preasfințitului Petru Gherghel.

Glorie Răscumpărătorului și jertfei sale a fost tema la care am fost invitați să medităm, prin intermediul cântărilor care au fost propuse în desfășurarea programului artistic. Evenimentul a avut un caracter caritabil, fiind motivat de achiziționarea statuilor care îi reprezintă pe Isus Milostiv și pe Sfânta Maria, fiind așezate în biserică, la loc de cinste.

În cadrul programului artistic au fost prezentate mai multe lucrări vocal-instrumentale: Eli lama Sabachthani, Vreau să-ți cânt, Isuse, Un amico e cosi (Filip-Anton Giurgilă și Thomas Andrici); Nu-i nimeni ca Isus, Te aștept, Isuse (Georgiana Hriscu); Valurile Dunării (Robert Ciupiuniuc - saxofon); Fratello sole, sorella luna, Il mondo che vorrei, Halleluja, Glorie Mielului (Francesca Giurgilă și Maria Luisa Andrici); You raise me up (Petrea Lazar Ioana Lorena); Agnus Dei de Georges Bizet (Ștefan Andrici); Rondeau de Jean-Joseph Mouret, Te Deum de Marc-Antoine Charpentier, Ave Maria de Franz Schubert (Eduard Lucian Mihăilă - trompetă, Alin Ciupiuniuc - clarinet, Maria Luisa Andrici - pian, Ștefan Andrici - voce).

Preasfințitul Petru Gherghel a adresat celor prezenți un cuvânt de apreciere și de comuniune frățească. I-a îndemnat pe cei prezenți să-și poarte crucea zilnică învățând de la Isus iubirea și perseverența. A remarcat că pe drumul crucii nu erau copii, căci Dumnezeu a vrut să-i cruțe de această priveliște, dar că ei pot să învețe mereu de la Isus iubirea. Să descoperim în filmul Isus din Nazaret că Isus îl ajuta pe Simon din Cirene căci așa face el, mereu, ajută chiar cu ultimele puteri.

Părintele paroh, Alois Hîrja, a orientat atenția către cartea Apocalipsului (cap. 5) pentru a găsi izvorul și fundamentul acestui concert, a apreciat inițiativa, eforturile organizatorilor, ale interpreților (catolici și ortodocși) și i-a încredințat pe toți, inclusiv pe binefăcători, lui Isus Milostiv și Răscumpărător, Mamei sale, căci Dumnezeu nu rămâne dator niciodată și nu poate fi întrecut în dărnicie.

Concertul s-a încheiat prin intonarea imnului Glorie Mielului la care au participat, prin cânt, toți cei prezenți la eveniment.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a dat oportunitatea de a ne bucura de acest moment deosebit prin care am adus din tot sufletul glorie Răscumpărătorului și jertfei sale!

Matilda Andrici

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1-2 aprilie: Valea Lupului: Concertul "Glorie Răscumpărătorului și jertfei sale"


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat