Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: Betania - Casa prieteniei, casa învierii, cu Surorile Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului

În perioada 19-21 aprilie 2017, în orașul Siret, județul Suceava, acasă la Surorile Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului, s-a desfășurat o întâlnire pentru tinere, având ca temă "Comoara prieteniei".

În prima zi, Surorile Dominicane ne-au prezentat prietenia ca o viță de vie, în care Isus este vița, iar noi suntem mlădițele. Pe o pancartă, noi, tinerele participante la întâlnire, am lipit frunze pe care am scris câte o însușire a prieteniei. Fiecare am primit apoi câte o palmă de hârtie, mâna lui Dumnezeu, pe care ne-am scris numele. Prin aceasta, surorile au vrut să ne reamintească faptul că suntem unice în ochii lui Cristos și că în mâinile lui suntem niște ființe neprețuite. După aceea am compus o rețetă a prieteniei. Înainte de a merge la culcare, am extras fiecare câte un bilețel pe care era scris numele uneia dintre noi pentru care ne-am rugat aceste trei zile.

Cea de-a doua zi a început cu lectio divina, având în prim-plan episodul învierii lui Lazăr. Fiind zi de joi ne-am dus împreună să vorbim câteva minute cu Isus ascuns în preasfântul sacrament al Euharistiei și pentru a aprofunda cele meditate la lectio divina. Apoi am urmărit filmul "Hoțul de cărți", din care am scos în evidență prieteniile existente între personaje. După un moment de împărtășire am participat împreună la sfântul Rozariu, la adorația euharistică și la sfânta Liturghie în biserica parohială. După ce ne-am întors am făcut o scenetă inspirată din fragmentul de evanghelie meditat dimineața, adică învierea lui Lazăr. Seara ne-am adunat în capela surorilor unde a fost expus preasfântul sacrament până la ora două dimineața. Am meditat împreună Calea Luminii și am aprofundat prietenia cu Isus.

În ultima zi, Preasfințitul Petru Gherghel ne-a făcut o surpriză, celebrând sfânta Liturghie în capela surorilor, împreună cu părintele paroh, Irinel Iosub. După plecarea lor ne-am întâlnit în sala în care ne desfășuram de obicei activitățile. Acolo am scris o scrisoare pentru fata al cărei nume l-am extras în prima seară și pentru care ne-am rugat în aceste zile. Am mai făcut și un puzzle cu versete din Biblie despre prietenie, am vizionat un scurt filmuleț despre prietenie, am citit scrisorile pentru persoana pentru care ne-am rugat, încheind întâlnirea cu o rugăciune intitulată "Doamne, trimite-ne!"

Cântecele, jocurile și rugăciunile au fost de nelipsit, entuziasmul și voia bună fiind din plin.

Daria și Georgiana

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 19-21 aprilie: Siret: Betania - Casa prieteniei, casa învierii, cu Surorile Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat