Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Mulțumire de la Odorheiu Secuiesc

Multora dintre cititorii acestui site le este cunoscută Casa de Copii "Sfântul Iosif" din Odorheiu Secuiesc, județul Harghita, unii dintre ei fiind și binefăcători ai acestui așezământ de binefacere. Istoria acestei case, cu peste 200 de camere, a început în anul 1995, când fundația elvețiană "Basel Hilft" a construit clădirea și a dorit, de la bun început, să ofere găzduire copiilor orfani sau nevoiași. Pentru a continua această operă, reprezentanții fundației au donat clădirea Congregației "Inima Neprihănită a Mariei", iar surorile ei au îngrijit cu dragoste și devotament sute de copii. Toți cei care au trecut pragul așezământului de binefacere au văzut lucrurile extraordinare care se întâmplă acolo.

Cu ocazia sărbătorii Paștelui, surorile și copiii au cântat și au transmis binefăcătorilor tradiționalul "Cristos a înviat!" Așa știu copiii de la Casa de Copii "Sfântul Iosif" din Odorheiu Secuiesc să sărbătorească și să-l vestească pe Cel care este viu. Îngrijiți de surorile din Congregația "Inima Neprihănită a Mariei", cei 170 de copii orfani, care provin din mai multe confesiuni și din mai multe colțuri ale țării, au expus mereu în capelă Preasfântul Sacrament și trăiesc doar din ajutorul Providenței divine.

Este fermecător să vezi cum se roagă mereu pentru toți binefăcătorii lor! "Este un alt fel de a mulțumi", ar spune cei care le sunt mereu aproape. Pot spune că de aproximativ două decenii, de când susțin destul de modest acest proiect social, am simțit cu adevărat bucuria de a-i sluji pe cei mai mici. Și mă bucur că sunt mulți preoți și credincioși din Moldova care fac acest gest de iubire față de semenii lor. Sufletul acestei case este sora Emilia, care spune că "în fiecare zi se întâmplă minuni", întrucât de 20 de ani așezământul merge mai departe "doar ajutat de Sfânta Fecioară și din donațiile trimise de Dumnezeu".

Pr. Iosif Antoci


 

lecturi: 29.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat