Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: Omul are nevoie de reculegere. Zi de reculegere pentru tineri din Bacău

O zi, doar atât. Dar a fost destul să simțim iubirea și bunătatea lui Dumnezeu. Noi, tinerii din Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău, îndrumați fiind de părintele Dominic Ciobanu, însoțiți de părintele decan Isidor Dâscă și călăuziți în meditație de părintele Florin Petru Sescu, am reușit să ne apropiem de Dumnezeu, dar și de noi înșine în ziua de reculegere din 18 martie 2017, de la mănăstirea fraților carmeliți de la Luncani.

Orice misiune își are scopul ei. Iată că misiunea noastră s-a desfășurat într-un loc unde am avut oportunitatea să ne apropiem de natură și mai ales să ne găsim liniștea după care tânjea atât de mult sufletul nostru. Nimic nu se compară cu senzația de pace sufletească care te cuprinde când meditezi, când te apropii de oameni, de tine și mai ales de Dumnezeu. Omul, această ființă efemeră, este iubire. Se naște pentru ca respectând porunca iubirii să se mântuiască și având credință în fiecare moment al vieții sale, să fie recunoscător pentru ceea ce e și pentru ceea ce are. Se naște inocent și curios, vrând să descopere atât de multe lucruri. Dar, tot omul este cel care uită să îl descopere pe însuși Creatorul său, cel care indiferent de ceea ce suntem sau facem ne iubește și ne așteaptă. Omul este din ce în ce mai curios în privința oamenilor, petrecându-și un timp îndelungat în a trăi viața altora, uitând că și viața sa este importantă.

Cateheza - prima activitate pe listă - ne-a deschis ochii cu privire la aceste aspecte definitorii pentru a ne trăi viața, nu doar a exista. Suntem făcuți din iubire, pentru un scop. Urmându-ne scopul și folosind talanții primiți vom avea curajul să înfruntăm ispitele și "deșertul" de care ne lovim de-a lungul vieții.

Omul este fiul risipitor care va avea întotdeauna un Tată la care să se întoarcă și care îl va primi cu brațele larg deschise ori de câte ori îl va căuta. Liturghia ne-a ajutat să înțelegem și mai profund conexiunea care trebuie să existe între noi și el, dar mai ales ne-a hrănit sufletul deoarece așa cum trupul are nevoie de hrană, și sufletul se hrănește cu trupul lui Isus, cel pentru care au murit, mor și vor muri atâția martiri. Parcurgând Calea Crucii și meditând la mărturiile martirilor mi-a răsărit în minte întrebarea: "Eu pot muri pentru el?"

"Ce frumoși sunt oamenii!" a fost primul gând pe care l-am avut instant în minte după Lectio divina. Omul este cuprins de trăiri atât de intense, încât ceea ce spune în acele momente te face să constați cât de frumos și special este. Mai trebuie un pic de muzică și este de ajuns să trăiești cuvântul lui Dumnezeu cu toată inima. Te apropii de oameni și îi descoperi. Le descoperi comoara ascunsă înăuntrul lor care iese din când în când la lumină și te face să conștientizezi că omul este mult mai mult decât ceea ce pare a fi. Omul este capabil să se schimbe în bine. Omul este visător și plin de speranță. Omul este om și sfânt. Omul are putere mai mult decât crede el și tot el poate salva alți oameni; e de ajuns să îi asculte.

Orice misiune își are un scop, iar scopul acestei zile s-a îndeplinit cu siguranță, deoarece am venit împovărați și am plecat împăcați, eliberați și mai ales, plini de harul lui Dumnezeu.

Ioana Ciuraru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 martie: Luncani: Omul are nevoie de reculegere. Zi de reculegere pentru tineri din Bacău


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat