Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cordun: Inițiative biblice la mănăstirea "Sfinții Ciril și Metodiu"

Misionarii verbiți de la mănăstirea "Sfinții Ciril și Metodiu" din Cordun (NT), conform carismei Congregației "Misionarii Cuvântului Divin", aceea de a predica și a răspândi Cuvântul lui Dumnezeu tuturor oamenilor, au trei propuneri concrete pentru a cunoaște și a aprofunda Cuvântul lui Dumnezeu (Sfânta Scriptură).

Lectio divina

Propunem o oră de Lectio divina în fiecare joi, de la ora 18.30, la sediul mănăstirii "Sfinții Ciril și Metodiu" din Cordun (NT) pentru laicii și persoanele consacrate care doresc să se roage și să aprofundeze Cuvântul lui Dumnezeu împreună cu noi.

Foaia duminicală "Duminica în familie"

Misionarii verbiți de la mănăstirea "Sfinții Ciril și Metodiu" din Cordun revin cu o mai veche propunere de Lectio divina pentru familii și pentru comunitățile călugărești.

Foaia duminicală "Duminica în familie" cuprinde textele biblice ale duminicilor și sărbătorilor de poruncă și rugăciunea credincioșilor, precum și o rugăciune a familiei (paginile 2-3), la pagina 1 o reflecție a Evangheliei sau a unei lecturi din duminica și sărbătoarea respectivă (scrisă fie de preoți sau surori, fie de persoane laice), iar la pagina 4 o propunere concretă de Lectio divina (Citesc Cuvântul, Meditez Cuvântul, Mă rog Cuvântul, Trăiesc Cuvântul).

Pentru procurarea acestor foi duminicale vă puteți adresa responsabilului cu publicarea acestor foi, pr. Gheorghe Iordache SVD sau doamnei Mariana Agrigoroaie (responsabilă cu redactarea foilor) la telefonul 0741/517446 sau prin e-mail: verbiti.editura@gmail.com, specificând numele și prenumele, adresa poștală corectă și numărul exact de abonamente. Un abonament cuprinde 60 de numere anuale, iar costul unui singur abonament se ridică la prețul 20 lei (taxele poștale sunt incluse). Expedierea se face prin Poșta Română.

*

Atelier biblic de introducere în Sfânta Scriptură

Acest atelier este adresat laicilor și persoanelor consacrate care doresc să aprofundeze Sfânta Scriptură.

Obiectivele acestui atelier:

  • formarea biblică personală

  • formarea de animatori biblici pentru comunitățile și grupurilor parohiale și religioase

  • introducere în folosirea Bibliei în cateheză.

Participanți: laici și persoane consacrate.

Vârsta minimă de participare: 16/17 ani. Nu sunt cerințe legate de nivelul de studiu teologic sau filosofic. Se dorește seriozitate și fidelitate, căci fiecare întâlnire este legată una de cealaltă.

Numărul maxim de participanți: maxim 20 persoane. Mănăstirea "Sfinții Ciril și Metodiu" poate găzdui 15 persoane în camere dotate cu câte două paturi și baie. Persoanele care locuiesc în apropierea mănăstirii (Roman sau localități învecinate) există și posibilitatea de navetă (fie cu mijloacele în comun, fie cu mașina mănăstirii).

Descrierea atelierului:

Pentru anul 2017 sunt programate șase ateliere. Fiecare atelier începe vineri de la ora 17:00 și se termină duminică, la ora 15.30, după următorul program:

  • prima întâlnire: 31 martie - 2 aprilie

  • a doua întâlnire: 12-14 mai

  • a treia întâlnire: 16-18 iunie

  • a patra întâlnire: 1-3 septembrie

  • a cincea întâlnire: 13-15 octombrie

  • a șasea întâlnire: 10-12 noiembrie

Materialul de lucru al atelierului biblic cuprinde 13 broșuri, care conțin diferite dinamici biblice, muncă pe grupuri și studiu pe textul biblic la nivel bazic.

La sfârșitul celor șase întâlniri fiecare persoană care participă va putea fi capabilă la rândul ei să dezvolte acest tip de atelier introductiv în Sfânta Scriptură în grupurile parohiale sau în comunitățile religioase.

Data limită de înscriere: 29 martie 2017

Dacă sunt persoane interesate în comunitățile dumneavoastră sau în parohii, se pot înscrie pe adresa de e-mail: manastire.ciril.metodiu.2008@gmail.com sau la tel. 0745/116386 (Pr. Claudiu Eva). Confirmarea înscrierii este necesară specificând numele și prenumele, vârsta, parohia sau comunitatea din care face parte.

Cum ajungeți la mănăstirea "Sfinții Ciril și Metodiu"?

  • Situată la 150 m de șoseaua E85/DN2, mănăstirea "Sfinții Ciril și Metodiu" este foarte aproape de orașul Roman (5 minute cu mașina).

  • Cu mașina, urmând harta de mai jos indiferent de direcția de mers (Iași sau Bacău).

  • Cu trenul, până la stația de tren Roman, iar de acolo cu microbuzul local direcția Dedeman (spre Iași) sau apelând la serviciul nostru de transport (sunând la numărul de telefon de mai sus).

  • Cu autobuzul Roman-Pildești care poate fi luat din Autogara Prystil din Roman.

Vă așteptăm!

Pr. Claudiu Eva, SVD


 

lecturi: 44.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat