Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: Noul sediu al Centrului socio-vocațional de zi al Fundației "O Nouă Viață"

Joi, 9 martie 2017, a avut loc deschiderea oficială a noului sediu al Centrului socio-vocațional de zi al Fundației "O Nouă Viață" din Siret.

La eveniment au luat parte Nigel Squibb, președintele Fundației "O Nouă Viață", Maricela O'Connor, director executiv, Marin-Ghiorghe Niță, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Georgeta-Nadia Crețuleac, director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, Adrian Popoiu, primarul orașului Siret, Mihai Mihăiescu reprezentant al Instituției Prefectului Județului Suceava, directori ai Școlii Gimnaziale "Petru Mușat" și al Colegiului tehnic "Lațcu Vodă" Siret, pr. Irinel Iosif Iosub, pr. Vasile Merlă, pr. Lucian Hapenciuc, membri ai Comitetului Director, dar și alți parteneri, colaboratori și voluntari ai fundației.

Centrul de zi a fost sfințit și binecuvântat de către părintele Irinel Iosif Iosub, paroh al bisericii romano-catolice "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Siret.

Datorită reorganizării fundației, în ultimii doi ani, Centrul Vocațional a funcționat în cadrul oratoriului bisericii catolice din Siret și pe această cale dorim să mulțumim din suflet preotului paroh Irinel Iosif Iosub pentru că a fost alături de noi și ne-a sprijinit în mod deosebit demersul de a susține persoanele dezavantajate.

Deschiderea acestui centru reprezintă un pas important în îmbunătățirea calității vieții persoanelor dezavantajate din zonă, prin serviciile oferite fiind menit să susțină incluziunea socială a persoanelor dezavantajate, a adulților cu probleme de handicap mintal, dar și a tuturor celor care resimt nevoia unui spațiu dedicat incluziunii sociale, valorificării oportunității oferite de societate, cooperării între oameni pentru o comunitate mai bună.

Fundația Umanitară "O Nouă Viață" a fost înființată în anul 1997 și oferă servicii de sprijin, instruire și consiliere pentru tinerii și adulții aflați în situații de risc din Siret, prin programele dezvoltate pe parcursul ultimilor ani, susținând astfel integrarea socială a acestora.

Marcela O'Connor,
director executiv, Fundația "O Nouă Viață"

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 martie: Siret: Noul sediu al Centrul socio-vocațional de zi al Fundației "O Nouă Viață"


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat