Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Colectă din Duminica a doua din Postul Mare din anul 2017 este destinată Programului "Servicii de Îngrijire la Domiciliu" în Dieceza de Iași

Centrul Diecezan Caritas Iași vă invită și în acest an ca, în timpul Postului Mare, să vă îndreptați privirea și inima către persoanele în vârstă și cei care se găsesc în suferință, către persoanele sprijinite prin Programul "Servicii de Îngrijire la Domiciliu".

Colecta din a doua duminică a Postului Mare, 12 martie 2017 este destinată Centrului Diecezan Caritas Iași și reprezintă participarea dumneavoastră la susținerea activității celor șapte centre de îngrijire la domiciliu care sunt prezente în Dieceza de Iași, în cadrul Programului "Servicii de Îngrijire la Domiciliu". În anul 2016 am oferit servicii socio-medicale și îngrijiri de bază la peste 1.200 de beneficiari, iar ajutorul credincioșilor din Dieceza de Iași a fost prețios.

În mesajul pentru a XXV-a Zi Mondială a Bolnavului 2017, Sfântul Părinte papa Francisc ne amintește că "... fiecare bolnav este și rămâne mereu o ființă umană, și ca atare trebuie tratat. Bolnavii, precum și purtătorii de handicapuri chiar foarte grave, au demnitatea lor inalienabilă și misiunea lor în viață și nu devin niciodată niște simple obiecte, chiar dacă uneori pot să pară numai pasivi, dar în realitate nu este niciodată așa."

Vă mulțumim pentru disponibilitatea dumneavoastră și vă dorim un Post binecuvântat. Îi cerem Sfintei Fecioare Maria, mama noastră harul să știm mereu să ne relaționăm la bolnav ca la o persoană care, desigur, are nevoie de ajutor, uneori și pentru lucrurile cele mai elementare, dar care poartă în sine darul său de împărtășit cu alții.

Pr. Egidiu Condac


 

lecturi: 29.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat