Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Milano. Deținuți de la "San Vittore" îi scriu papei: "Te așteptăm"

Deținuții din penitenciarul milanez "San Vittore" îl așteaptă cu nerăbdare pe papa Francisc, care va fi în vizită pastorală în orașul lombard la 25 martie 2017. În acea zi, pentru prima dat, un pontif va intra în penitenciarul "San Vittore".

Bergoglio a cerut posibilitatea de a-i întâlni pe deținuți și de a vorbi cu ei, preferând o abordare informală. Sosirea sa este prevăzută la 11.30, Sfântul Părinte se va opri și la prânz în sala de mese a închisorii.

"Vom lăsa ca persoanele să-l întâlnească pe Francisc fără filtrul organizării, pentru ca să poată fi o întâlnire de suflete", a confirmat într-un interviu la Corriere della Sera Gloria Manzelli, directoarea închisorii.

Papa ar trebui să întâlnească o sută de deținuți în rotonda centrală, alți o sută vor fi apoi la masă cu el. Mulți pregătesc daruri ca să-i dea, așa cum mulți sunt cei care au decis să ia hârtie și stilou și să scrie Pontifului.

Corriere della Sera a publicat câteva mesaje destinate lui Francisc. Toate sunt dense de emoție, din care reiese suferința care se cuibărește în spatele gratiilor.

Suferință ca aceea a lui Massimo, care admite că nu are credință, dar declară că îl așteaptă pe papa ca pe "un frate". Așa se adresează papei: "Vreau să-ți spun numai că am păcătuit, am furat seninătatea mamei mele și am ucis încrederea tatălui meu. Dar ei nu m-au abandonat niciodată".

Familie care găsește un loc privilegiat în scrisorile deținuților. Dă mărturie despre asta și Ivan, care îi cere papei să "dăruiască o rugăciune pentru familia mea", pe care o definește "cu principii catolice".

Sunt multe mulțumirile adresate papei pentru această vizită a sa la "noi deținuții suspendați în limbul dintre bine și rău", scrie cu vână poetică Fatjoni. Fericit pentru venirea papei și Angelo, căruia această întâlnire îi sugerează o frază pe care i-o repetau adesea în familie: "Dintr-o experiență negativă poate deriva una pozitivă, și aceasta este dovada".

Emoționantă scrisoarea lui Natalino, care povestește că în treizeci de ani de închisoare și-a pierdut familia dar a găsit recent o altă familie, aceea a persoanei care i-a dăruit organele după un transplant.

Apoi nu lipsesc scrisorile câtorva deținuți de alte credințe religioase, de asemenea sunt multe și cererile de iertare.

[sub îngrijirea lui Federico Cenci]

(După Zenit, 6 martie 2017)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat