Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman "Fericitul Ieremia": Zi de formare a lectorilor

Sâmbătă, 4 martie 2017, în Parohia "Fericitul Ieremia" din Roman, a avut loc un curs de formare pentru lectori, la care au participat aproximativ 30 de persoane, atât din parohia mai sus amintită, cât și din Parohia "Sfinții Petru și Paul" din Traian (Neamț).

Activitatea s-a desfășurat având în vedere necesitatea unei mai bune pregătiri a acelora care sunt dispuși să proclame mai departe mesajul lui Dumnezeu, pentru că ei au fost deja atinși de acest cuvânt. Invitații care au susținut conferințele au fost pr. prof. dr. Daniel Iacobuț, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Liturgică și Sacramente, și pr. Eduard Patrașcu, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Biblică.

Punctul de plecare a fost întrebarea: Cine sunt lectorii? Lectorul este cel care slujește taina credinței împlinind o dublă misiune: îl slujește pe Dumnezeu, împrumutându-i glasul său, și slujește comunitatea, făcând ca acest Cuvânt să fie ascultat, înțeles și actual. Lectorul este un mediator umil și activ care proclamă Cuvântul viu al Domnului, este un înger al învierii, este cel care dă mărturie și face din Cuvântul lui Dumnezeu scris, un mesaj care trezește credința.

Pentru a fi un mesager atât de important al tainei credinței este necesar a se ține cont de text, de sensurile Scripturii, de autor, de mesaj, de intonație, tonalitate, punctuație, textul necesită pregătire, disponibilitate și implicare. Toate acestea au fost integrate în curs, conturând responsabilitatea și misiunea lectorilor, precum și necesitatea unei bune formări în acest sens.

Activitatea s-a încheiat cu o agapă și o cunoaștere fraternă, cu împărtășirea pașilor care ar putea conduce la o mai bună organizare și cu un sentiment de încurajare și bucurie.

Suntem recunoscători pentru această inițiativă, pentru organizare, pentru invitații de excepție care au dat distincție și greutate mesajului transmis și astfel misiunea a dat roade, sperăm însutite!

Mariana Sofronie

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 martie: Roman "Fericitul Ieremia": Zi de formare a lectorilor


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat