Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Viața asociativă și ispitele ei

Pornind de la textul biblic când Isus a fost ispitit în deșert de trei ori, am străbătut împreună cu membrii Consiliului Diecezan, între 31 martie și 2 aprilie 2017, trei zile, de deșert, de reculegere, dar pline de har, care ne-au ajutat să medităm asupra responsabilităților pe care le-am primit în Acțiunea Catolică și nu numai. Părintele Florin Sescu, responsabil al Centrului Misionar Diecezan și asistent spiritual al Acțiunii Catolice din România, sector copii, a fost ghidul nostru spiritual care ne-a călăuzit pașii spre o mai bună înțelegere a ceea ce facem în asociația noastră, iar gazda primitoare a fost mănăstirea carmelită din Luncani.

În prima zi, vineri, 31 martie, am participat la sfânta Liturghie împreună cu comunitatea. Părintele Augustin Folner, prior local la mănăstirea carmelită din Luncani ne-a făcut să înțelegem Cuvântul Domnului, iar seara a continuat cu un film educativ din care am învățat că iubirea nu are limite, nu cunoaște bariere și atunci când iubești cu adevărat faci orice ca lucrurile să meargă bine. Așa este și în viața asociativă: ai primit o responsabilitate și ești recunoscător pentru asta făcând tot ce-ți stă în putință pentru a-i ajuta pe ceilalți.

Ziua de sâmbătă, 1 aprilie, a fost rezervată momentelor de formare și de meditație. Părintele Florin ne-a vorbit despre cele șapte păcate capitale pe care le putem săvârși ca membri ai Acțiunii Catolice și nu numai. Papa Pius al XII-lea spunea: "Păcatul acestui secol este pierderea sensului și simțului păcatului". Aceste cuvinte sunt valabile și în zilele noastre dacă nu luptăm cu ispitele, pentru că astfel stingem în noi orice ideal și riscăm să facem un lucru pentru că toată lumea face la fel. Noi am primit responsabilități pentru că Dumnezeu are încredere în noi, deci să facem ceva diferit și bun.

Am încheiat aceste zile duminică, 2 aprilie, participând la sfânta Liturghie și astfel mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru timpul petrecut împreună. Din predică am învățat că trebuie să ne trăim viața, să dăm la o parte pietrele care ne împiedică să fim responsabili acolo unde ne este locul.

Să fim așadar omul potrivit, la locul potrivit și să conștientizăm provocările ca să fim fericiți.

Mai multe detalii au fost publicate pe site-ul Acțiunii Catolice: www.aciasi.ro, iar fotografii au fost publicate pe pagina de facebook a Acțiunii Catolice: www.facebook.com/pg/actiuneacatolica.

Andreea Gheț


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat