Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

"Missio canonica" pentru profesorii de religie

Conferirea "missio canonica" profesorilor de religie romano-catolică s-a desfășurat la Roman, la 24 martie 2017, la Bacău și Onești, la 25 martie 2017, iar pentru profesorii din zona Iași conferirea va avea loc la 19 mai 2017.

*

Zona Roman

În sala de conferințe a Liceului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Francisc de Assisi" din Roman a avut loc vineri, 24 martie 2017, conferirea "missio canonica" profesorilor de religie romano-catolică din zona Roman-Neamț.

La activitate au participat profesorii de religie romano-catolică ce predau în școlile generale și liceele din Roman, Bârgăuani, Barticești, Gherăești, Nisiporești, Piatra Neamț, Adjudeni, Bălușești, Buruienești, Pildești, Rotunda, Sagna, Săbăoani, Tămășeni și Traian.

Evenimentul a început cu salutul de bun venit al pr. prof. Petru Sebastian Tamaș, inspectorul școlar diecezan, care a mulțumit tuturor profesorilor pentru activitatea depusă, activitate ale cărei roade s-au arătat cu ocazia concursurilor și olimpiadelor școlare și a prezentat pe noul inspector zonal Roman, în persoana pr. prof. Cristinel Sociu, directorul Liceului Teologic Romano-Catolic "Sfântul Francisc de Assisi".

Au urmat apoi discuții cu privire la ultimele noutăți stabilite la întâlnirea Oficiului pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli din 4 martie 2017, în special cele privitoare la fazele națională și interjudețeana ale olimpiadei, la concursul de eseuri și la simpozionul național al profesorilor de religie cu tema "Strategii inovative in predarea religiei", simpozion care se va desfășura la 10 iunie, la Traian, Neamț. Au fost luate în discuție și alte probleme specifice cu care se confruntă profesorii de religie.

La finalul discuțiilor au fost evaluate portofoliile profesorilor și s-a conferit fiecăruia "missio canonica".

*

Zona Bacău

La Decanatul de Bacău a avut loc, sâmbătă, 25 martie 2017, ședința profesorilor de religie din zona Bacău, în cadrul căreia s-a analizat activitatea învățământului școlar primar, gimnazial și liceal din zona Bacău și s-a conferit "missio canonica".

Au participat pr. prof. Petru-Sebastian Tamaș - inspector școlar diecezan, pr. Lucian Adam - inspector școlar pentru zona Bacău, și 26 de profesori de religie ce activează în școlile din această parte a Diecezei de Iași. Pr. Petru-Sebastian Tamaș a transmis profesorilor salutul Preasfințitului Petru Gherghel, episcop de Iași, și al Preasfințitului Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, și mulțumiri pentru întreaga activitate didactică, pedagogică, curriculară și extracurriculară desfășurată. De asemenea, au fost apreciate efortul și implicarea cu devotament, dăruire, disponibilitate în activitățile desfășurate pentru un cât mai bun demers al procesului instructiv-educativ religios, concretizate în diferite proiecte culturale, caritative, de voluntariat, sociale, cu impact local, județean, național sau internațional.

*

Zona Onești

Sâmbătă, 25 martie 2017, a avut loc la Onești, la Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești întâlnirea anuală a profesorilor de religie din zonă cu părintele inspector diecezan, Petru Sebastian Tamaș.

Întâlnirea a început la ora 14.00 cu salutul fr. Cristinel Ghiurca OFMCap, inspector școlar pentru zona Onești, și al părintelui Petru Sebastian Tamaș, inspector școlar diecezan.

După ce a făcut o analiză a activității zonei, pr. Petru Tamaș a trecut în revistă activitățile de viitor ale profesorilor din Dieceza de Iași, invitând profesorii de religie la o vie participare. Profesorii din zonă au intervenit cu întrebări, relatări și experiențe din cotidian.

La ora 14.30 a urmat un moment de reculegere și rugăciune în capela seminarului.

Profesorii au mers apoi în cabinetul de informatică al liceului unde au fost prelucrați în legătură cu gestionarea grupului de comunicare online al profesorilor diecezei.

Începând cu ora 15.00 fiecare profesor a prezentat în particular inspectorului diecezan raportul de activitate al anului școlar precedent și, după o evaluare obiectivă, a primit "missio canonica" pentru anul școlar viitor.

*

Pentru profesorii din zona Iași întâlnirea pentru conferirea "missio canonica" va fi organizată la 19 mai.

Fr. Cristinel Ghiurca și prof. Cristian Scripcaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24-25 martie: "Missio canonica" pentru profesorii de religie la Roman și Onești


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat