Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Iubim viața pentru că îl iubim pe autorul ei

Având ca temă: "Ajută mama și copilul! Ei depind de tine", Marșul pentru viață de anul acesta s-a desfășurat în mai multe localități din țară și din Republica Moldova. Printre localitățile unde a participat un număr destul de mare, circa 2.000 de persoane, s-a numărat și orașul Iași. Evenimentul s-a petrecut sâmbătă, 25 martie 2017, când Biserica a avut solemnitatea Bunei-Vestiri.

Viața este darul lui Dumnezeu! Așa am perceput-o, așa am citit și pe fețele tuturor celor care au participat la marș și așa am susținut de-a lungul traseului pe care l-am urmat, sub privirile uneori nedumerite ale trecătorilor, iar în această "poveste", mama și copilul au un loc aparte.

A fost mai degrabă o sărbătoare a vieții, la început de primăvară, în ambientul mugurilor care prevestesc reînflorirea naturii, în prezența a sute de copii și a părinților lor, un strigăt către cel care este autorul vieții, Dumnezeu.

Ne-am aliat la marș cu oameni pe care nu i-am văzut niciodată, dar care, prin faptul că erau acolo, era semn că existau și că existând, erau chemați la rândul lor să dea culoare vieții. Poate nu întâmplător și baloanele, și pancartele, și hainele participanților, și natura, razele soarelui, toate au avut rolul de a ne aminti că viața are un Autor care trebuie iubit și respectat.

Sâmbătă, la Iași, ca și în toată țara, "Viața" și-a dat mâna cu "viața", Dumnezeu cu omul și aceasta într-o simfonie de culoare și de entuziasm. Cei prezenți au arătat aceasta pe tot parcursul marșului și s-au angajat să continue să o arate.

La fel s-a făcut și la Bacău, la Roman, la Piatra Neamț, la Suceava, în toate localitățile unde oamenii au simțit nevoia să cânte sărbătoarea vieții.

Cătălina Ciubotaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 25 martie: Iași: Iubim viața pentru că îl iubim pe autorul ei


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat