Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A ales moartea pentru a da viață fiicei sale

În plină desfășurare la Iași, Baia Mare, București, Cluj-Napoca și Timișoara a celei mai mari mișcări provita la nivel internațional, care înseamnă 40 de zile de priveghere pașnică în rugăciune pentru încetarea avorturilor (în perioada 1 martie - 9 aprilie 2017), am primit la redacție un articol care arată cum o mamă alege să-și salveze copilul cu riscul vieții ei. Este de admirat o asemenea mamă, mai ales într-un mediu în care ca țară ocupăm un loc fruntaș la numărul de avorturi. S-a calculat că de la evenimentele din 1989 până astăzi numărul copiilor uciși înainte de a se naște este atât de mare încât am mai avea încă o Românie.

Drama Roxanei Dragomir, mama de 27 de ani, a început în luna a patra de sarcină. Atunci a aflat că are cancer osos, dar dorința de a da naștere copilului ei a fost mai presus decât propria viață.

Roxana era căsătorită cu Alin de un an de zile și își doreau un copil. Cea mai așteptată veste, aceea că va deveni mamă a făcut-o fericită, însă, la scurt timp, acest vis i-a fost umbrit pentru că în luna a patra de sarcină, Roxana a aflat că are cancer osos. Medicii au îndemnat-o atunci să ia cea mai grea decizie, o decizie cruciala să aleagă între viața ei și viața pruncului din pântece.

Nu a stat pe gânduri, nu s-a îndoit nicio secundă de ceea ce trebuie să facă. Și-a sacrificat viața pentru a aduce pe lume un suflet, pe fetița ei, Maia. Singura ei dorință era să-și crească fetița alături de soțul ei, Alin.

Începuse lupta și a ales să își nască fiica, deși medicii, șocați de gestul brav al mamei, i-au repetat că încăpățânarea de a duce sarcina până la capăt îi va curma șansa la supraviețuire. Roxanei nu i-a păsat de nimic, fericirea că în ea creștea o minune a făcut-o să îndure chinuri de nedescris cu zâmbetul pe buze, chiar dacă chipul îi era mutilat de durerile cumplite.

A renunțat la tratamente ca să nu afecteze fătul, așa că suporta cu stoicism chinul bolii, care își arăta colții tot mai agresiv. La câteva ore după naștere, medicii îi amputase piciorul și starea ei de sănătate se agravase. Din Roxana de odinioară rămăsese doar o umbră. Boala evoluase galopant și medicii îi depistase metastaze la ambii plămâni.

Nu s-a plâns de durere, deși suferința i se citea pe fața tot mai palidă. Familia a dus-o în Turcia în speranța că o vor salva. Roxana a pierdut lupta cu boala și a plecat în casa Tatălui ceresc. Sute de oameni au condus-o pe ultimul drum. Alin, soțul ei și părinții ei nu s-au dezlipit de sicriul Roxanei.

Roxana este un exemplu pentru noi, femeile, mai ales. De obicei, noi, oamenii, fugim de durere, suferință și moarte, dar Roxana s-a luptat eroic cu toate acestea, pentru a-și naște fiica. Acum Roxana trăiește prin fetița ei, Maia.

Amalia Mihai


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat