Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Familia - trăire și dăruire permanentă. Zi de reculegere pentru familii

Sâmbătă, 18 martie 2017, a avut loc la Centrul "Gaudium et Spes" din Traian ziua de reculegere pentru familii, eveniment organizat de Acțiunea Catolică "Sfântul Iosif" din Dieceza de Iași. La această întâlnire au participat toți cei care și-au manifestat dorința de a descoperi frumusețea vieții de familie, dincolo de aparențe, așa cum însuși Creatorul ne-a lăsat-o, ca pe un mare dar.

Pornind de la tema întâlnirii, Cu Isus pe drumul crucii vieții, părintele Felician Tiba, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Familiei și a Laicilor, ne-a transmis într-o manieră cât mai clară, în cadrul celor două momente de împărtășire, că viața noastră este cel mai mare dar pe care Dumnezeu ni l-a lăsat. Mai presus de acest lucru, Isus s-a jertfit pe cruce, a suferit pentru noi, dând dovadă, astfel, de iubirea infinită pe care ne-o poartă.

Programul a continuat cu sfânta Liturghie, prilej de comuniune și de trăire a prezenței lui Dumnezeu. După masa de prânz, toți cei prezenți au avut posibilitatea de a împărtăși situații, experiențe, trăiri, fapte din viața lor și de a încerca, astfel, să pătrundă cât mai adânc în marele mister al vieții, al familiei, al trăirii vieții de familie în credință. Am înțeles că iubirea lui Dumnezeu este nemărginită, că suferința ne face asemenea lui și că noi suntem darul cel mai prețios.

Și pentru că acolo unde doi sau trei se adună în numele Domnului, acolo este și el prezent, ziua de reculegere pentru familii s-a încheiat cu un moment de adorație, prilej de laudă, cinste și mulțumire Celui care ne-a creat. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru marea sa bunătate și pentru aceste momente de har, trăite în comuniune cu toți cei prezenți.

Ramona Laslău

Mai multe detalii, precum și alte mărturii au fost publicate pe site-ul Acțiunii Catolice: www.aciasi.ro, iar fotografii au fost publicate pe pagina de facebook a Acțiunii Catolice: www.facebook.com/pg/actiuneacatolica.


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat