Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Campus de iarnă pentru copii în Parohia "Sfânta Tereza"

Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași a organizat, în perioada 6-12 februarie 2017, un campus de iarnă pentru copii, la subsolul bisericii. Tema a fost: "Aventurile lui Pinocchio". Au participat peste 60 de copii, cu vârsta cuprinsă între 2 și 14 ani, și 15 tineri animatori.

Pentru ca vacanța intersemestrială a copiilor să fie cât mai rodnică, tinerii, însoțiți de părintele vicar, Eugen Andrei, și de surorile Maria Bambina (sora Tereza și sora Antonia), au organizat diverse ateliere de lucru manual, unde copiii au avut ocazia să picteze forme din ipsos, să învețe să brodeze, să își creeze propriile brățări și să construiască diferite forme din origami.

Activitățile noastre au început zilnic în jurul orei 9.00 prin câteva bansuri pline de energie, urmate de un moment de rugăciune alături de părintele paroh al comunității noastre, Petru Sescu. Cuprinși de curiozitate, copiii așteptau în fiecare zi, cu nerăbdare, sceneta ce îl avea ca protagonist pe băiețelul cu nasul mare. Astfel, aventurile micuței marionete, ne-au provocat discuții interesante și pline de învățături pe parcursul orelor de cateheză ce au urmat.

Jocurile pregătite de animatori au fost cele mai așteptate de copii. Împărțiți în patru grupe în funcție de vârstă, copiii s-au distrat împreună, învățând în același timp să coopereze și să formeze o echipă. După momentele de joacă, ne refăceam energiile prin gustarea pe care o primeam în timpul pauzei de masă, pregătindu-ne astfel pentru atelierele de lucru manual. Pe parcursul atelierelor, pe lângă dezvoltarea abilităților motorii fine, copiii au învățat să lucreze împreună, să se ajute și să se aprecieze reciproc.

În cea de-a treia zi, copiii au avut parte de vizita surpriză a părintelui Marius Ilieș, fost vicar al parohiei noastre, însoțit de un grup de copii din parohia în care activează în prezent. Copiii au bansat împreună și au fost răsplătiți cu bomboane delicioase aduse de părintele vicar.

Ziua a cincea a fost și ultima zi a campusului nostru. Cei mici și-au luat rămas-bun de la mica marionetă, mulțumindu-i pentru toate învățăturile din această săptămână printr-o mare îmbrățișare de grup.

Mulțumim părintelui paroh, Petru Sescu, părintelui nostru vicar, Eugen Andrei, surorilor Maria Bambina și tuturor celor care au făcut posibilă desfășurarea acestui campus.

Ramona Pricop

*

Câteva impresii ale copiilor

  • "Mi-a plăcut faptul că am putut să-mi fac noi prieteni, alături de care am avut ocazia să petrec o vacanță minunată",

  • "Am învățat că fiecare dintre noi este un mic Pinocchio, iar Gepetto este Tatăl cel de sus care ne-a creat",

  • "Eu am învățat că părinții mă ceartă doar pentru că îmi vor binele, iar eu trebuie să-i respect mereu",

  • "Cel mai mult mi-a plăcut faptul că Pinocchio s-a schimbat și pentru că a fost bun și cuminte, a devenit un băiețel adevărat",

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto:

6-12 februarie: Iași: Campus de iarnă pentru copii în Parohia "Sfânta Tereza"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat