Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Cercetașii la 160 de ani de la nașterea lui Baden Powell

Cercetașii din Centrul Local "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești sărbătoresc 160 de ani de la nașterea lui Baden Powell.

Ziua de 22 februarie este un moment important pentru cercetașii din întreaga lume, care se unesc în gânduri, amintindu-și de fondatorul lor, lordul Robert Baden Powell, născut în urmă cu 160 de ani, la 22 februarie 1857.

Robert Baden Powell, militar de profesie, a avut curajul să creadă cu adevărat în educație, oferind copiilor și tinerilor bucuria de a crește și de a se dezvolta în natură, prin joc, depășindu-și în fiecare zi limitele. Iar datorită unui aventurier care s-a încumetat să trăiască, timp de o săptămână, în anul 1907, alături de 20 de băieți, pe insula Brownsea, o adevărată experiență de viață, astăzi, peste 39 de milioane de copiii și tineri din întreaga lume (39.337.234, după statistica din 2014) se bucură că fac parte dintr-o mare familie: cercetășia.

Astfel, noi, cercetașii din C.L. "Adormirea Maicii Domnului" Pildești, din cadrul Organizației Naționale Cercetașii României, ne-am amintit de fondatorul nostru printr-o activitate specială, care a început sâmbătă, 18 februarie 2017. Atunci, înainte de o sfântă Liturghie, prezidată de pr. Pavel Mărtinaș, asistentul spiritual pentru scoutiștii din Dieceza de Iași, ne-am bucurat să îi primim în familia cercetășiei pe cei care au demonstrat că sunt gata oricând să urmeze întru totul îndemnurile fondatorului nostru. Cu mari emoții, 13 lupișori, șase temerari, un explorator și opt seniori (reprezentanți ale tuturor ramurilor de vârstă), au promis, dându-și cuvântul de onoare, în fața lui Dumnezeu, că își vor face datoria față de țară și față de cei din jur, respectând în fiecare moment legile cercetășești. Curajul și speranța noastră au crescut odată cu emoțiile celor opt persoane adulte care, pentru prima dată au intrat în marea familie a cercetășiei, devenind un exemplu atât pentru copii, cât și pentru tineri. Părtași ai bucuriei noastre au fost cercetașii adulți din Adjudeni, care au venit cu zâmbetul pe buze și inima deschisă pentru a trăi alături de noi acest moment important. După binecuvântarea eșarfelor, care sunt cel mai puternic simbol al promisiunii, și după asumarea angajamentelor de către noii membri, toți cei prezenți, cercetași mai tineri sau mai vechi, ne-am reînnoit propria promisiune, aducându-i lui Dumnezeu recunoștința pentru faptul că ne-a dăruit ocazia de a construi, în fiecare zi, o lume un pic mai bună.

Sărbătoarea a continuat însă duminică, 19 februarie 2017, la "Liceul La Salle", când toți cercetașii au pregătit un moment artistic, urmat de un bal mascat. În cadrul acestei activități, cercetașii au pătruns într-o poveste, fiecare ramură urmând să-și istorisească, cu multă energie, creativitate și bucurie, cele mai frumoase momente, nelipsite de talent, pregătite cu multă muncă. Astfel, fie că au fost povești prezentate prin cântece, scenete sau dansuri, fiecare cercetaș a fost fericit să se aventureze și să descopere frumusețea cercetășiei, care ne unește de fiecare dată ca într-o adevărată familie.

Așadar, pentru noi, cercetașii din Pildești, sărbătoarea fondatorului nostru ne-a unit în gânduri cu toți aceia care, răspândiți în întreaga lume, cred în educație pentru viață, în implicare în societate, într-o lume un pic mai bună decât au găsit-o. De aceea, cercetășia este pentru noi a doua familie, locul în care ne dezvoltăm, creștem, ne depășim limitele, avem curajul să ne aventurăm în necunoscut și să învățăm în fiecare zi ceva nou, iar activitatea din acestea zile ne-a adus aminte ceea ce spunea fondatorul nostru: "Singur poți visa, în doi putem vorbi, împreună putem acționa."

Liderii CL AMD Pildești

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18-19 februarie: Pildești: Cercetașii la 160 de ani de la nașterea lui Baden Powell


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat