Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Urările papei pentru sora cea mai în vârstă din Italia

O sută zece lumânări pentru călugărița sora Candida Bellotti, care astăzi (20 februarie 2017) a sărbătorit această vârstă înconjurată de episcopul de Lucca, Monseniorul Italo Castellani, de surori și de superioara provincială, sora Giuliana Fracasso. Sora cea mai în vârstă din Italia a primit și urările papei Francisc. "Cuvioasei sore Candida Bellotti, soră Slujitoare a Bolnavilor, care cu suflet recunoscător față de Dumnezeu sărbătorește împlinirea vârstei de 110 ani, Sfântul Părinte Francisc, părtaș în mod spiritual la bucuria comună pentru momentul fericit, adresează felicitări sincere și urări fervente", se citește în binecuvântarea apostolică venită de la Vatican.

De origini din Veneto, sora Candida aparține Congregației "Slujitoarelor Bolnavilor ale Sfântul Camil de Lellis", care chiar anul acesta amintesc 150 de ani de la moartea fondatoarei, fericita Maria Domenica Brun Barbantini. În Italia și în străinătate, Slujitoarele Bolnavilor lucrează în spitale, în case de odihnă și în locurile de îngrijire, promovând pastorația sănătății și educația sanitară de bază. Născută la Quinzano (Verona) la 20 februarie 1907, din anii '30 sora Candida (numită înainte de călugărie Alma Bellotti) a prestat lucrarea sa ca infirmieră profesională în diferite orașe italiene, dedicându-se și formării tinerelor surori. Din 2000 trăiește la Lucca, în casa mamă a institutului, unde astăzi i-a fost rezervată o sărbătoare în mare stil.

Lucidă și dinamică în pofida vârstei, sora Candida menține un extraordinar activism fizic și mental, și mai ales o mare ironie. "A iubi, a iubi și iarăși a iubi. Cu bucurie!" este sfatul pe care-l adresează tuturor, în special noilor generații. Cărora le adresează o invitație deosebită: "Aveți încredere în viitor și angajați-vă la maxim pentru a realiza dorințele voastre".

(După Vatican Insider, 20 februarie 2017)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat